Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, reales președinte al UNPR

ro

16 Dec, 2023 14:29 755 Marime text
Sursa foto: Wikipedia


 
  • Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, a fost reales sâmbătă preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, pentru următorii patru ani, în cadrul Conferinţei Naţionale a partidului.

Totodată, a fost realeasă conducerea formaţiunii politice, secretarul general, preşedintele Consiliului Naţional, vicepreşedinţii.

Pe agenda Conferinţei au mai fost teme precum: stabilirea direcţiilor de acţiune ale partidului pentru alegerile din 2024, revizuirea Statutului partidului, reprezentarea în Biroul Politic Permanent Naţional, Comisia de arbitraj şi Comisia de cenzori.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, le-a transmis celor prezenţi că partidul a început pregătirea pentru alegerile de anul viitor.

„UNPR a intrat în proces de reorganizare, facem modificări, îmbunătăţiri, adaptări, la nivel central, la nivel de organizaţii judeţene şi locale. În anul care urmează, în România vor fi organizate patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Este firesc să luăm pulsul organizaţiilor, să vedem care este activitatea la nivel de organizaţii, să o îmbunătăţim acolo unde este necesar. Ne pregătim pentru anul care urmează. Rămânem fideli politicii interesului naţional şi vom colabora, vom face alianţă cu oricare dintre formaţiunile politice care au crezuri comune cu noi şi care pun pe primul plan, în politica lor, binele ţării, bunăstarea românilor, progresul României. Deviza noastră este 'Dumnezeu, Patrie, Familie, Onoare' - acestea au fost şi rămân cele mai importante valori pentru noi, cei din UNPR", a transmis Gabriel Oprea, potrivit comunicatului.


El a subliniat „nevoia de maturitate în politică şi importanţa asumării responsabilităţii când este vorba despre conducerea ţării în vremuri complicate''.

„Responsabilitatea este foarte importantă în politică. Nu poţi să-ţi asumi conducerea ţării dacă nu eşti pregătit cu adevărat să-ţi asumi această imensă responsabilitate. (...) În vremuri grele, cum sunt cele pe care le traversăm, cu război la graniţă şi cu acest context internaţional de criză energetică, alimentară şi financiară, este nevoie de oameni serioşi, asumaţi şi pregătiţi în politică. Noi, UNPR, avem exerciţiul guvernării, am fost la guvernare de mai multe ori şi chiar în vremuri grele. Avem foarte multă experienţă parlamentară, avem specialişti pe toate domeniile, am dovedit că suntem serioşi şi că ne respectăm atât promisiunile, cât şi partenerii", a declarat preşedintele UNPR.

Citește și
Iată de ce a fost achitat definitiv Gabriel Oprea în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii