Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:40 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma fostului președinte UNPR Constanța, George Lipoveanu, va asigura serviciile de salvamari în sudul litoralului

ro

14 May, 2021 00:00 2211 Marime text
  • Salvamiral SRL a câștigat contractul cu Primăria Mangalia pentru serviciile de salvamari
  • Firma este controlată de George Lipoveanu, fost președinte UNPR Constanța

Primăria municipiului Mangalia a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, pentru achiziția serviciilor publice de salvare acvatică – salvamar și posturi de prim ajutor pe plajele cu destinație turistică din municipiul Mangalia și stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

Atribuirea a avut loc la data de 29 aprilie 2021, valoarea totală a achiziției fiind de 2.100.000 lei. Firma câștigătoare este Salvamiral SRL.
 

Despre Salvamiral SRL

Societatea a fost înființată în anul 2019, cu sediul social în sat 23 August, comuna 23 August, pe strada Mihai Eminescu. Capitalul social este de 200 de lei, cu un număr de 20 de părți sociale, valoarea nominală fiind de 10 lei. George Lipoveanu, fostul președinte UNPR Constanța, este asociat cu o cotă parte de 50%, alături de Constantina Pârvulescu, care deține tot 50%. George Lipoveanu este administratorul societății, care are reglementată ca activitate principală, conform codului CAEN, „activități de servicii anexe transportului pe apă”.

Pentru anul 2018, nu există date financiare. În 2019, a avut 11 salariați, la o cifră de afaceri de 878.712 lei, cu un profit de 669.294 lei.

Potrivit Confidas.ro, George Lipoveanu mai este asociat la Steaua Polară SRL, cât și asociat și administrator la Callatis Club Nautic SRL. Mai este asociat la Egreta Shipping SRL. Celalalt asociat din Salvamiral SRL este Constantina Pârvulescu, pe care o regăsim în Geo Suzi SRL în calitate de asociat și administrator.

Compania Salvamiral S.R.L. a încheiat 7 contracte de achiziții publice in valoare totală de 292.700 lei, în 2019 și 2020, majoritatea cu ABADL și două cu primăria din 23 August.

La Callatis Club Nautic SRL, George Lipoveanu este asociat cu Georgian Lipoveanu și Adrian Preda. Firma aceasta a avut și în trecut contract cu primăria din Mangalia, pe serviciile de salvamar.

La Steaua Polară SRL sunt asociați următorii: Aurel Baciu, Vasile Bitoana, Vasile Buliga, Dan Gheorghe Burcuță, Ion Coman, Gelu Dediu, Marian Dobrescu, Dumitru Gafița Ion Ionel, George Lipoveanu, Romică Meresanu, Petre Negula și Corneliu Tohăneanu. Fiecare deține 7,14% din părțile sociale.

LA Egreta Shipping SRL, asociați sunt Gheorghe Bîndar, Cristina Juncu și George Lipoveanu. Bîndar și Juncu au funcția de administrator.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii