Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că este momentul ca în România să fie introdusă o nouă taxă auto?

ro

18 Dec, 2017 00:00 5482 Marime text
Agitaţie mare printre utilizatorii maşinilor second hand! Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, spune că, până în luna aprilie a anului 2018, am putea avea o nouă taxă auto, în locul timbrului de mediu.
 
Noua taxă auto va fi, potrivit Graţielei Gavrilescu, „conform directivelor europene“.
 
„Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi pentru maşinile care vor polua şi sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem şi o formă finală. Principiul va fi acelaşi, adică «poluatorul plăteşte!». Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie“, a mai spus Graţiela Gavrilescu.
 
De menţionat că Registrul Auto Român lucrează cu publicul şi în zilele de sâmbătă, până la sfârşitul anului. Măsura a fost luată de conducerea RAR ca urmare a gradului ridicat de solicitări din partea clienţilor, care se programează să obţină actele necesare în vederea primei înmatriculări în România a vehiculelor second hand.
 
Taxa auto pentru autovehiculele la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. Atunci, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Timbrul de mediu a fost eliminat începând cu 1 februarie 2017.
 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:
 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan Bodeanu 31 Dec, 2017 11:10 Avem prea multe taxe si impozite fata de ceea ce ni se ofera{drumuri pline de gropi,lipsa locurilor de parcare,accize mari la combustibili,ptr.greseli marunte amenzi disproportionate,lipsa de supraveghere a circulatiei de echipajele, de politie a MAI ,etc.
  • IULIAN 18 Dec, 2017 12:16 Ar trebui introdusa o taxa auto pentru autovehiculele provenite din alte tari. Nu se face diferenta intre un autoturism autohton( fabricat in tara, chiar si cele second hand) si unul venit de afara. De fapt problema este cati bani se strang la buget, asta este motivul pentru care si impozitul anul se va dubla la auto cu motoare mici , care sunt majoritare.