Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de ordin Ministerul Mediului a pregătit modelul de cerere pentru cei care nu au cerut restituirea fostelor taxe auto la timp

ro

26 Sep, 2022 15:10 1037 Marime text
Imagine din trafic, foto: Pexels Imagine din trafic, foto: Pexels În luna iunie s-a decis ca cei care nu au apucat să ceară restituirea fostelor taxe auto pot să-și recupereze banii pe cale administrativă. Solicitările de restituire vor putea fi depuse până în 2027. Printr-un proiect pus recent în dezbatere publică, Ministerul Mediului mai face un pas în direcția operaționalizării mecanismului și propune modelul cererii de restituire a fostelor taxe auto.

Prin OUG 93/2022, act normativ apărut la sfârșit de iunie, s-a stabilit că cei ce nu au avut timp să ceară, timp de un an, prin mecanismul apărut în 2017, restituirea fostelor taxe auto, o pot face acum timp de cinci ani, respectiv până pe 29 iunie 2027, printr-un nou mecanism.

Cel mai recent proiect al Ministerului Mediului stabilește modelul de cerere de restituire, cât și normele pentru aplicarea noului mecanism de restituire.

Potrivit OUG 93/2022, solicitările de restituire, pe baza cărora se dau înapoi atât banii achitați ca taxă auto, cât și dobânda pentru perioada dintre momentul perceperii taxei și momentul restituirii acesteia, se pot depune la Fisc, dar doar după oficializarea modelului de cerere.De principiu, cererile trebuie soluționate într-un termen de 45 de zile de la înregistrare, urmând să fie comunicate apoi solicitanților, iar banii, virați în conturile bancare indicate.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii