Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:36 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul ministru al Finanțelor, declarații despre posibila taxă pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Situația de la Constanța

ro

20 Aug, 2021 00:00 1939 Marime text
 
  • Comisarul-șef Liviu-Ionuț Vîrșă, șeful Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța, a declarat în cadrul unui interviu online, acordat cotidianului ZIUA de Constanța, că 82.440 de vehicule au între 16 - 20 ani vechime și că 92.073 de vehicule din parcul auto au peste 20 de ani vechime.
 
Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu a făcut ieri câteva declarații despre posibila taxă pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Din spusele acestuia, taxa va fi exista, însă mecanisul privind implementarea acesteia trebuie foarte bine pus la punct.
 
Iată ce a declarat ieri noul ministru al Finanțelor
 

„După toată epopeea taxei auto și toate problemele pe care le-am avut, inclusiv la nivel european cu această taxă, cred că o taxă sau modul în care vom putea rezolva această problemă este doar după ce vom avea o discuție bine cumpănită, astfel încât să nu ne mai trezim că trebuie să dam banii înapoi la oameni, după ce i-am încasat“.       

 
De precizat că în luna iunie 2021, ministrul Mediului, Tanczos Barna  a declarat că, în funcție de impozitele stabilite de fiecare primărie, proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea achita taxe chiar și de 900 de lei/an. Tot potrivit ministrului Mediului, la nivel național, patru din zece mașini au mai mult de 17 ani.
 
Comisarul-șef Liviu-Ionuț Vîrșă, șeful Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța, a declarat în cadrul unui interviu online, acordat cotidianului ZIUA de Constanța, că 82.440 de vehicule au între 16 - 20 ani vechime și că 92.073 de vehicule din parcul auto au peste 20 de ani vechime.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Interviu online cu șeful SPCIV Constanța
Taxe mai mari pentru mașinile mai vechi de 15 ani. Cât de vechi este parcul auto din Constanța și câteva sfaturi pentru viitori șoferi

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii