Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în taxarea vehiculelor istorice. Cum să vă conformați și să evitați amenzi!

ro

03 Oct, 2023 19:57 957 Marime text
foto:  infotraficromania.ro  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce la cunoștință utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România o modificare importantă în privința tarifelor de utilizare și trecere. În conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2023, începând cu data de 16 octombrie 2023, vehiculele de interes istoric nu vor mai fi exceptate de la plata rovinietei și a tarifului de trecere pe rețeaua rutieră națională.

Până în prezent, vehiculele istorice beneficiau de o excepție de la aceste tarife, conform Ordonanței Guvernului nr. 15/2002. Cu intrarea în vigoare a noii legi, această excepție încetează să mai fie valabilă. Astfel, utilizatorii vehiculelor istorice vor avea acum obligația de a achita tariful de utilizare și tariful de trecere pentru utilizarea drumurilor naționale din România.

Această schimbare vine odată cu finalizarea procesului de prelucrare a datelor privind vehiculele istorice înregistrate în baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei. Utilizatorii acestor vehicule sunt sfătuiți să fie conștienți de această modificare și să se conformeze noilor reglementări.

CNAIR reamintește tuturor șoferilor de vehicule istorice să respecte această nouă regulă începând cu data de 16 octombrie 2023 pentru a evita eventualele penalități și inconveniente legate de utilizarea rețelei de drumuri naționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de mai multe informații despre aceste schimbări, vă rugăm să vă adresați autorităților competente sau să vizitați site-ul oficial al CNAIR.

sursa: infotraficromania.ro  


Citește și:

Incident de corupție în trafic. Ce a încercat să facă un șofer băut și fără permis


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii