Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie minivacanța de Paște și 1 Mai. Cum pot fi achitate rovinieta și taxa de trecere a podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă

ro

24 Apr, 2019 12:59 2022 Marime text
CNAIR reaminteşte conducătorilor auto că pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2, Bucureşti - Constanţa, trebuie achitat tariful de trecere (peajul).

Peajul poate fi achitat:
  • pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile);
  • la distribuitorii autorizaţi (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro); 
  • prin SMS , la numărul 7577.
Astfel, pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona staţiei de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei aferentă sărbătorilor de PAŞTE şi 1 MAI, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul 

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul , tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi "utilizate" într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24:00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere doreşte să reamintească utilizatorilor că, pentru circulaţia pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale din România).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii