Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 70 de ani de închisoare pentru mai mulţi directori din Consiliul Judeţean şi afacerişti din Constanţa. Dosarul, amânat pentru 2018

ro

13 Dec, 2017 00:00 5973 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a menţinut măsura preventivă constând în interzicerea iniţierii şi, respectiv, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, dispusă faţă de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Hotărârea este definitivă.
 
Noul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 9 februarie, ora 15.00.
 
Dosarul se află pe masa judecătorilor Silvia Cerbu, Daniel Grădinaru şi Simona Cîrnaru, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În cauză, mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa au fost condamnaţi în primă instanţă, alături de câţiva oameni de afaceri din Constanţa, la peste 70 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv 15 ani de închisoare.
 
Amintim că, în primă instanţă, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a dictat, în luna iulie 2016, următoarele pedepse:
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa - 15 ani de închisoare.
 
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani.
 
Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa - patru ani şi zece luni de închisoare.
 
În continuare, Ana Maria Trancă a mai dispus următoarele pedepse:
Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani.
 
Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa - şase ani şi patru luni de închisoare.
 
Gică Ene, inginer silvic în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa - pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pe zi-amendă, aşadar, 300.000 de lei amendă penală. Regiei i-a mai fost aplicată pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun Constanţa, în număr de zece apariţii, cel mult una pe săptămână, apariţii constând în citirea şi afişarea simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate.
 
Victor Aurelian Coman, administrator al SC Rom Coman SRL - nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Daniel Dan Popa, administrator al SC Rom Coman SRL - nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
SC Rom Coman SRL - pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 500 de lei per zi-amendă, aşadar, 150.000 de lei amendă penală.
 
Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, al cărei nume apare printre cele ale inculpaţilor celebrului Dosar al Retrocedărilor din Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipniţa - trei ani de închisoare cu executare.
 
Nela Geileanu, fost secretar al comunei Lipniţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Ionuţ Țiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL - cinci ani de închisoare.
 
SC Stop SRL - 600.000 de lei amendă penală. „Aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun şi prin intermediul unui post naţional de televiziune, în număr de câte cinci apariţii în cazul fiecăruia din cele două posturi, cu o frecvenţă de cel mult o apariţie pe săptămână, publicarea constând în citirea şi afişarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Tudorel Pârvu şi Bogdan Dima, foşti directori generali ai Direcţiei Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
De menţionat că judecătoarea Ana Maria Trancă a luat act că persoana vătămată Consiliul Judeţean Constanţa nu s-a constituit parte civilă în cauză.
 
În continuare, instanţa a confiscat de la Victor Aurelian Coman şi de la Daniel Dan Popa câte 11.893.084,31 de lei, de la Nicuşor Daniel Constantinescu, suma de 8.587.504,84 de lei, de la Felicia Tăicuţu - 186.543,45 de lei, de la Tudorel Pârvu şi Dima Bogdan Gavrilă - câte 55.030,83 de lei, de la Titi Cenuşă, Lucian Simion, Constantin Vlăducă, Adrian George Gâmbuţeanu şi Gică Ene - câte 131.512,45 de lei.
 
Mai departe, instanţa a desfiinţat contractul de vânzare-cumpărare autentificat de BNP Darie Ruxandra Luminiţa sub numărul 548/17.07.2009, având ca obiect bunul imobil notat cu numărul cadastral 10193 - Port Izvoarele, HCJC nr. 90/16.03.2009, HCL Lipniţa nr. 50/28.09.2007 şi HCL Lipniţa nr. 51/28.09.2007 şi a dispus revenirea imobilului în proprietatea publică a statului.
 
Inculpaţii au fost obligaţi la plata a câte 6.000 de lei - cheltuieli judiciare către stat.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • io dixit 13 Dec, 2017 19:59 de mazare nimic? ca doar nu-i alba ca zapada!
  • io dixit 13 Dec, 2017 19:58 nu-i rau, mie-mi place ca le ia si ceva parale (daca nu au blatuit tot). macar de ar ramine asa si la urmatoarea judecata.