Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul „Carmen Sylva" din Eforie Sud va fi extins

ro

04 Mar, 2010 04:18 2734 Marime text
Administraţia locală a oraşului Eforie are în derulare o serie de proiecte prioritare pentru acest an, printre care şi reabilitarea termică şi extinderea liceului, dar şi modernizarea şcolii generale din Eforie Nord.

Primarul oraşului, Ion Ovidiu Brăiloiu, ne-a declarat că Liceul „Carmen Sylva" din Eforie Sud ar putea fi reabilitat termic prin programul „Casa Verde", derulat de Ministerul Mediului. Edilul-şef al oraşului a precizat, de asemenea, că liceul va fi extins cu încă o aripă. „Prin creşterea numărului de săli de curs intenţionăm să reducem turele, pentru ca elevii să nu mai înveţe până noaptea", a afirmat Ion Ovidiu Brăiloiu.

Şi Şcoala generală Eforie Nord va avea o capacitate sporită. Primăria Eforie intenţionează să extindă şi această unitate de învăţământ prin construirea de noi săli de curs şi laboratoare.

Un alt proiect important pentru comunitatea locală din Eforie este şi reabilitarea termică a blocurilor. Primarul Brăiloiu a precizat că reabilitarea termică s-a finalizat deja pentru primele cinci blocuri. „Urmează blocurile de pe str. Traian - Eforie Nord, un bloc de pe str. Bucovinei, locuinţele de pe str. 23 August, blocurile de nefamilişti", a afirmat primarul din Eforie. Ion Ovidiu Brăiloiu a precizat că a fost aprobat bugetul de venituri de cheltuieli al oraşului şi că s-au alocat şi bani pentru lăcaşurile de cult, dar că bisericile vor primi bani în funcţie de posibilităţi. Primarul a precizat că planul de investiţii pentru anul acesta a fost redus din cauza faptului că s-au acumulat datorii la bugetul local din anii anteriori, cauzate şi de sincopele de funcţionare ale Consiliului Local Eforie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ciupi 04 Mar, 2010 12:55 iaca alta sursa de imbogatire, prin detuenare de fonduri, pentru directorul Becherescu