Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Teodora Calipetre, avocat în cadrul Baroului Constanţa Legea 10/2001, privind retrocedările de terenuri, pe înţelesul tuturor

ro

13 Nov, 2017 00:00 6039 Marime text
Teodora Calipetre, avocat în cadrul Baroului Constanţa, va explica pe înţelesul tuturor Legea 10/2001, privind retrocedările de terenuri! Totul va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 10.00, în cadrul unui interviu acordat pentru ZIUA de Constanța.

Întrebările redacţiei
 
1. Doamna avocat, în mare am auzit toți despre celebra lege 10/2001, ce a făcut posibilă retrocedarea multor terenuri din Constanța. Aş vrea însă să vă rog să ne explicați, cât mai simplu, ce prevede de fapt această lege?
 
2. De asemenea, aş vrea să vă rog să ne explicați cum de s-a putut ca o lege menită a fi compensatorie pentru cei ce au avut de suferit în timpul regimului comunist să se întoarcă într-un fel tot împotriva celor îndreptățiți, cei mai mulți dintre ei aşteptând chiar şi ani la rând răspunsul autorităților locale la notificările şi solicitările legitime în baza Legii 10/2001.
 
3. Credeți că ar fi putut fi evitată cumva întreaga situație de la Constanța? Din punct de vedere legal vreau să spun. Cum?
 
4. Din ce cunoaşteți dumneavoastră, se mai pot face solicitări în baza acestei legi, mai este în vigoare?
 
5. Considerati ca Legea 165/2013 si-a atins scopul de "lege pentru accelerarea si finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv"?
 
6. Mai cunoaşteți şi alte oraşe din țară cu o situație similară Constanței la capitolul „retrocedări“?
 
7. Din experiența dumneavoastră, care sunt paşii de urmat pentru o persoană ce ar putea fi un beneficiar legal al Legii 10/2001?
 
8. O ultimă întrebare: cât poate să dureze un proces civil intentat autorităților locale ce refuză/întârzie (nejustificat) soluționarea unei notificări în baza Legii 10/2001?


Din motive obiective, interviul online a fost amânat pentru o dată ulterioară. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii