Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia a lansat în Siria operațiuni care vizează Stat Islamic și forțele kurde

ro

24 Aug, 2016 12:52 2581 Marime text
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat astăzi că, la primele ore la dimineții, au fost lansate în Siria operațiuni împotriva Stat Islamic și a forțelor formațiunii kurde Partidul uniunii democratice (PYD), relatează DPA, AFP și Reuters.
 
În cadrul unui eveniment din capitala Ankara, liderul de la Ankara a spus într-un discurs televizat că atacurile din Siria trebuie oprite.
 
Aripa armată a PYD, Unitățile de apărare a poporului (YPG), a fost principalul aliat al SUA în lupta împotriva Stat Islamic. Membră a coaliției conduse de SUA împotriva Stat Islamic, Turcia se opune sprijinului Washingtonului pentru rebelii kurzi sirieni. Ankara se teme că un avans al kurzilor sirieni în lupta împotriva jihadiștilor le va da un imbold kurzilor de pe teritoriul său, comentează Reuters.

„La ora 04:00 în această dimineață au început operațiuni în nordul Siriei împotriva grupurilor teroriste care ne amenință constant țara“, a afirmat Erdogan.

Armata turcă, susținută de forțe ale coaliției internaționale antijihadiste, a lansat în zorii zilei operațiunea "Scutul Eufratului", cu participarea avioanelor de luptă și a forțelor speciale, pentru a alunga Stat Islamic de la Jarablus.
 
În jur de zece tancuri ale armatei turce au pătruns pe teritoriul sirian și trag în direcția pozițiilor deținute de SI în localitatea Jarablus, notează AFP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Df 24 Aug, 2016 14:35 Nu sunt eu militar de profesie, dar totuși, 10 tancuri?.?.?.