Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii nu refac urmărirea penală în dosarul „Mafia din Portul Constanţa"

ro

21 Aug, 2012 01:33 2269 Marime text
port_-_portul_constanta_containere.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nu doresc să refacă materialul de urmărire penală în dosarul denumit generic „Mafia din Portul Constanţa". Din acest motiv, organele de anchetă au atacat cu recurs decizia Judecătoriei Constanţa, instanţă care a constatat „neregularitatea actului de sesizare", dispunând restituirea cauzei în vederea refacerii actului de sesizare a instanţei.

Pe data de 7 august, Judecătoria Constanţa a constatat neregularitatea actului de sesizare în rechizitoriul nr. 2097/P/2011 şi a dispus restituirea cauzei privind nouă inculpaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea refacerii actului de sesizare a instanţei. Aceiaşi magistraţi ai judecătoriei au menţinut arestarea preventivă a altor cinci inculpaţi. Zilele trecute, pe rolul Curţii de Apel a fost înregistrat recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împotriva refacerii urmării penale.

Dosarul urmează să fie tranşat de judecători pe data de 20 septembrie. Amintim că, la data de 21 martie, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a şapte agenţi de poliţie (cinci de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, unul de la Garda de Coastă - Grupul de Nave Constanţa şi altul de la Secţia 5 de Poliţie), trei agenţi de pază de la o firmă din Portul Constanţa, precum şi a altor zece persoane (din care trei în lipsă). Acestea sunt suspectate de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi infracţiuni de corupţie. Presupusa grupare infracţională ar fi intrat în colimatorul organelor de anchetă în luna noiembrie 2011 şi se ocupa, din câte se pare, de furturi din Portul Constanţa, printre preferinţele celor cercetaţi numărându-se fier vechi, cereale, îngrăşăminte chimice şi combustibil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii