Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant în București „Maestru spiritual” și instructor de yoga, acuzat de trafic de persoane și viol

ro

25 Apr, 2024 08:59 701 Marime text
 
  • Oamenii legii fac, joi dimineață, mai multe percheziții în Capitală! Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, împreună cu procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului București,într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, în municipiul București s-a constituit și a acționat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecți, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane, potrivit știripesurse.ro

Astfel, unul dintre aceștia, lider al grupului infracțional, exercitându-și autoritatea în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga, a recrutat opt victime, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață, fără mijloace materiale de subzistență) și sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracțional.

Victimele au fost adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin, în municipiul București, fiindu-le asigurată și logistica necesară realizării activității de videochat (imobile amenajate și dotate cu aparatura tehnică necesară). De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare, în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui “grup de lucru”, unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.
Materialul probator administrat în cauză a relevat că suspecții au obținut din activitățile infracționale săvârșite aproximativ 1,4 milioane de euro.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La acțiune participă luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 17, 18, 19 și 24 și polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei.

De asemenea, activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
 
 Citește și
„Guru” Bivolaru a fost arestat în Franța, într-o amplă acțiune a polițiștilor
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii