Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea. Au fost ridicate ambarcaţiuni şi sute de unelte de pescuit. Câte persoane sunt cercetate

ro

28 Mar, 2017 12:21 2237 Marime text
Polițiștii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” au ridicat peste 750 de kilograme de pește, opt kilograme de icre, ambarcaţiuni şi motoare de ambarcaţiuni, sute de unelte de pescuit, în lungime totală de peste 10.000 de metri.
 
În perioada 23 – 25 martie, poliţiştii Serviciului de Poliţie,,Delta Dunării” au efectuat verificări şi controale pe apă şi pe uscat, în Delta Dunării, pe Marea Neagră şi în judeţele Tulcea şi Constanţa. În urma acţiunii, au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care două de evaziune fiscală şi nouă prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Pentru comiterea acestor infracțiuni, sunt cercetate şapte persoane.
 
De exemplu, la data de 25 martie, în urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, polițiștii au ridicat 440 kg de pește din specia scrumbie, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente legale.
 
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 37 de ani, din localitatea Sinoe, județul Constanța, în urma căreia au fost confiscate 218 kg de  pește proaspăt (din speciile șalău, rizeafcă, caras, plătică, babușcă), 2 autoturisme, o ambarcațiune, 2 motoare de ambarcațiune, 2 rezervoare motoare de ambarcațiune şi peste 200 de unelte de pescuit comercial.
 
De asemenea, în urma unui control pe Marea Neagră, în zona Portița, au fost depistați doi bărbaţi din judeţul Tulcea, în timp ce pescuiau cu nouă setci pentru scrumbie, neautorizate, folosindu-se de o ambarcațiune din fibră de sticlă propulsată. Ambarcațiunea și motorul au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor, iar celor în cauză li s-a întocmit dosar penal.



Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii