Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini interzise pasionaţilor de maşini Porsche, Chrysler şi Audi! Zeci de limuzine zac nefolosite în două parcuri din Constanţa (galerie foto)

ro

29 Apr, 2016 00:00 5853 Marime text


Zeci de limuzine confiscate în diverse cauze penale zac nefolosite în două parcuri din Constanţa, ambele aflate în custodia Gărzii de Coastă. Cele două parcuri auto sunt în grija lui Dumitru Drăghici, angajat civil al Gărzii.
 
Potrivit lui Drăghici, în cele două parcuri auto ale Gărzii de Coastă se află maşini de diferite tipuri, numărul total al acestora fiind de aproximativ 270.
 
Într-unul dintre parcuri predomină maşini, în timp ce în celălalt sunt mai multe tiruri, bărci, autocare şi camioane. Printre acestea se află şi maşini scumpe, precum: un Audi Q7, prins cu ţigări de contrabandă, un BMW copiat după un original, un Chrysler din Anglia, un Mercedes furat din Suedia, un Opel Corsa furat din Germania, dar şi un Porsche.
 
Dumitru Drăghici a declarat că cele mai vechi maşini pe care le are în parc sunt două Jeepuri din 2009.
 
În ceea ce priveşte tirurile şi camioanele, Dumitru Drăghici ne-a spus că are trei tiruri indisponibilizate cu ţigări, iar unul, cu trafic de persoane, trei autocare indisponibilizate pentru traficul de aur, 12 bărci prinse pe Dunăre şi confiscate pentru pescuit ilegal de peşte şi cinci ambarcaţiuni cu motor prinse pe mare şi confiscate pentru braconaj de rapane.   
 
În ceea ce priveşte maşinile nerevendicate, Dumitru Drăghici ne-a spus: „După ce trece un an şi s-a anunţat proprietarul, căruia i se trimite o citaţie, dacă acesta nu vine să o revendice, intră în proprietatea privată a statului. În momentul în care procesul se termină, procurorul decide ce se întâmplă cu ea. Maşinile stau aici până când decide instanţa.“
 
Când se termină procesul, ANAF decide dacă se returnează maşina sau se confiscă şi trece în proprietatea statului. Atunci, cei de la Gardă o predau lor, iar ANAF se ocupă de restul detaliilor.
 
Multe dintre maşini se întorc la societăţile de asigurări, fiind luate de societăţile de recuperatori, conform lui Dumitru Drăghici.
 
Valoarea estimată a maşinilor din parc depăşeşte suma 500.000 de euro.
 
Emilia Cezara CREŢU este masterand la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii