Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

ro

11 Apr, 2024 12:30 483 Marime text

Sursa foto: Garda de Coastă

 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa peste 7.000 perechi de încălțăminte și 35 de containere încărcate cu tablă profilată, în valoare totală de 8,5 milioane de lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
 
În data de 10.04.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina, potrivit Gărzii de Coastă.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 7.248 perechi de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, transmite sursa.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
 
În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

„În fapt, în perioada 03-04.4.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de 35 containere încărcate cu tablă profilată din oțel aliat, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din România”, spun polițiștii de la  Garda de Coastă.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că bunurile sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 2,6 milioane lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.


Citește și
Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii