Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date despre starea de sănătate a generalului Cătălin Băhneanu de la Baza Aeriană Feteşti şi a şoferului său accidentaţi la Ştefan cel Mare-judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

06 Apr, 2017 18:18 5895 Marime text
Un tragic accident de circulaţie a avut loc în data de 25 ianuarie 2017, în jurul orei 12.30 pe DN 22 C în apropiere de localitatea Ştefan cel Mare din judeţul Constanţa. Două persoane au murit pe loc în urma leziunilor şi traumatismelor suferite, iar alte două au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu traumatisme grave. Printre cei răniţi se află şi comandantul Bazei Aeriene 86 Fetești „Gheorghe Mociorniță”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, care, după ce a primit primele îngrijiri la fața locului de la echipaje ale SMURD a fost transferat la spital pentru investigaţIi şi îngrijiri medicale de specialitate.

În acelaşi accident a fost rănit și plutonierul major Dan Nica, șoferul autoturismului militar. Şi acesta a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa. 

La cinci zile de la accident, conducerea SCJU Constanţa anunţa că plutonierul major Dan Nica a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central. De asemenea, în acelaşi comunicat se spunea că starea de sănătatea a generalului de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, cel de-al doilea pacient rănit în accident, evolua favorabil. Acesta fusese trnsferat de la secţia de Terapie Intensivă, în secţia Ortopedie-Traumatologie şi urma să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale.

La mai bine de două luni de la accident generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu este internat la Spitalul Militar Central "Carol Davilla" și urmează programul de recuperare medicală. Totodată, potrivit ofițerului de informare și relații publice al Bazei Aeriene 86 Fetești „Gheorghe Mociorniță”, locotenent comandor Emil Oancea, în prezent plutonier adjutant Dan Nica s-a externat și se află la domiciliu în concediu medical.

„Starea de sănătate a celor doi militari este bună cu evoluție favorabilă. Activitatea militarilor în cadrul Bazei 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță" va fi reluată după parcurgerea programului de recuperare medicală” – a mai precizat ofițerul de informare și relații publice al Bazei Aeriene 86 Fetești „Gheorghe Mociorniță”, locotenent comandor Emil Oancea.
 

Reamintim că militarii, care se deplasau de la Fetești spre Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au fost implicaţi într-un grav accident pe DN22C.  Autoturismul acestora a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de o maşină în care se aflau doi tineri, Emilian Ovezea şi Alexandra Zamfir care au murit pe loc. Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite de o comisie de anchetă.

Citeşte şi: 

Generalul Cătălin Băhneanu, rănit în accidentul de la Ştefan cel Mare, va fi externat mâine

Tinerii decedaţi în accidentul de la Ştefan cel Mare, conduşi pe ultimul drum (galerie foto + video)

Un autoturism aparţine Armatei. Accident grav în judeţul Constanţa. Două persoane au decedat, iar alte două sunt încarcerate! (galerie foto+video)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii