Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanţa, cu noroc pentru politician Cum a pierdut Agenţia Naţională de Integritate procesul cu senatorul Rizea

ro

09 Jul, 2012 01:46 2370 Marime text
rizea_-_Cristian_Rizea_40.jpgAgenţia Naţională de Integritate a pierdut procesul intentat împotriva senatorului Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora. Vineri, Curtea de Apel Constanţa a tranşat dosarul cu numărul unic 894/36/2012 în favoarea politicianului mai sus precizat, însă acesta nu poate răsufla liniştit. Cei de la ANI pot ataca hotărârea Curţii, urmând ca noul dosar să fie judecat de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe data de 2 mai, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 584/36/2012 şi obiect „alte cereri revocare act administrativ". Portalul instanţelor de judecată arată că ANI a avut calitatea de reclamant, iar Cristian Rizea a fost pârât. Pe data de 6 iunie, instanţa de judecată a dispus scoaterea cauzei de pe rol, dispunând „scoaterea cererii de pe rolul instanţei şi trimiterea ei la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa". Zis şi făcut, pe data de 6 iulie, tot la Curtea de Apel, a fost înregistrat dosarul 894/36/2012 cu obiect „controlul averilor (Legea nr. 115/1996 )", unde ANI a avut calitatea de reclamant, iar Cristian Rizea a fost pârât. În aceeaşi şedinţă, judecătorii au respins plângerea prealabilă ca inadmisibilă. Spre nefericirea senatorului Cristian Rizea, decizia Curţii de Apel Constanţa poate fi atacată la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De menţionat că inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate încearcă să confişte de la Cristian Rizea 300.000 de euro, bani pe care preşedintele PSD Diaspora nu i-ar putea justifica.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii