Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat la Constanţa la 26 de ani de închisoare Regizorul Sergiu Bahaian, menţinut în arest de Tribunalul Ialomiţa

ro

24 Sep, 2012 01:00 3227 Marime text
Bahaian_-_Sergiu_Bahaian.jpgRegizorul Sergiu Bahaian considerat, alături de Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, drept unul dintre cei mai temuţi criminali în serie din România de după 1989, rămâne în arest. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Ialomiţa în dosarul având ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup". Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpaţi.

La finele săptămânii trecute, judecătorii Tribunalului Ialomiţa au constatat legală şi temeinică măsurii arestării preventive a lui Sergiu Bahaian şi a lui Nicolae Mîrşu. Mai mult decât atât, instanţa a respins, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea formulată de Sergiu Bahaian. Conform publicaţiei Semnal.eu, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus „trimiterea în judecata a inculpatului Bahaian Sergiu, recidivist, împreună cu alţi 13 inculpaţi, din care 7 în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea". În fapt, s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Bahaian alături de Valentin Şlepac ar fi iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale.

Condamnat pe viaţă la Tribunalul Constanţa

„De asemenea, procurorii DIICOT au reţinut şi faptul ca, instigaţi fiind de către inculpatul Bahaian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin şi Mirsu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitate de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche", conform sursei mai sus citate. Amintim că judecătorii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Şlepac la închisoare pe viaţă, după ce şi-a asumat comiterea mai multor crime la comanda lui Bahaian, care a primit 26 de ani. La rândul său, Adrian Grigoraş despre care s-a susţinut că ar fi complicele lui Şlepac, a primit 22 de ani de puşcărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii