Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

ro

31 Aug, 2023 13:42 1036 Marime text
Film. Sursă foto: Pixabay
  • Tocmai din acest motiv covorul roşu al festivalului ar trebui să regăsească o urmă de strălucire odată cu mult aşteptata sosire a lui Adam Driver.

Un veteran al cinematografiei, americanul Michael Mann şi un regizor care îşi face revenirea, francezul Luc Besson, intră joi în programul Festivalului de Film de la Veneţia, animând cursa pentru Leul de Aur, relatează Agerpres.

Câteva stele urmează să se aprindă în sfârşit pe cerul celui mai vechi festival de film din lume, lipsit de principalele sale vedete din cauza grevelor scenariştilor şi actorilor de la Hollywood.

Aceste demersuri istorice, care paralizează industria cinematografică americană şi îşi fac simţit efectul dincolo de SUA, le interzic să promoveze filme în absenţa unei derogări pentru anumite producţii independente.

Tocmai din acest motiv covorul roşu al festivalului ar trebui să regăsească o urmă de strălucire odată cu mult aşteptata sosire a lui Adam Driver.

Actorul îşi pune amprenta magnetică asupra producţiei „Ferrari", un film biografic dedicat fondatorului mărcii italiene de maşini, Enzo Ferrari.

Interpretul personajului Kylo Ren din „Star Wars", care i-a sedus în ultimii ani pe Ridley Scott, Jim Jarmusch şi Leos Carax, a fost recrutat de această dată de un veteran al cinematografiei americane, Michael Mann, în vârstă de 80 de ani.

Mann, care a coprodus anterior „Le Mans 66", despre celebra cursă de maşini, a ales în acest caz să relateze povestea cuplului format din Enzo Ferrari şi soţia sa, Laura, interpretată de Penelope Cruz.

În Franţa, lungmetrajul nu va fi lansat în cinematografe, ci direct pe platforma Amazon Prime Video.

Rareori prezent în selecţia festivalurilor, în pofida filmelor sale care au devenit legendare la Hollywood, precum „Heat", care îi aduce faţă în faţă pe De Niro şi Al Pacino, dar şi „Collateral", cu Tom Cruise în rol de asasin, Michael Mann este primul american care intră anul acesta în cursa pentru Leul de Aur.

- Acuzaţii respinse -

Un francez cunoscut pe ambele maluri ale Atlanticului îi va succeda în cursul serii: Luc Besson, în vârstă de 64 de ani, încearcă o revenire în cinematografie cu „Dogman", o producţie aflată de asemenea în competiţie.

Regizor şi producător, autor al unor succese populare precum „The Fifth Element", „The Big Blue" sau „Lucy", Besson, care visa la un destin hollywoodian, a cunoscut în ultimii ani o serie de regrese.

Eşecurile comerciale, precum cel al superproducţiei „Valerian and the City of a Thousand Planets", aproape au distrus EuropaCorp, compania pe care plănuia să o vadă concurând cu marile studiouri americane.

Pe plan judiciar, el a trebuit să facă faţă în 2018 acuzaţiilor de viol aduse de actriţa Sand van Roy. Orizontul regizorului s-a limpezit însă în ultimele luni: în iunie, justiţia franceză a pus capăt cazului, Curtea de Casaţie respingând definitiv acuzaţiile formulate împotriva cineastului.

Besson speră, aşadar, să scrie la Veneţia o nouă pagină în tumultuoasa sa carieră internaţională, cu un film care se înscrie în rândul producţiilor sale precum „Subway", „Nikita" sau „Léon".

„Dogman“, cu privire la care secretul a fost bine păstrat, spune povestea unui copil abuzat care îşi găseşte mântuirea în dragostea sa pentru câini.

În rolul principal figurează una dintre speranţele cinematografiei independente americane, Caleb Landry Jones („Get Out") - recompensat cu premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de Film de la Cannes din 2021 pentru rolul său din pelicula „Nitram" -, la rândul său aşteptat pe covorul roşu.

Înainte, participanţii la festival vor putea viziona „El Conde", al chilianului Pablo Larrain, unul dintre cele trei filme din competiţie produse de Netflix, din nou prezent în forţă la Mostra.

Citește și:

Greva de la Hollywood afectează pelicula americană „DunePart Two“. Lansarea filmului este amânată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii