Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

ro

07 Jan, 2024 11:14 1230 Marime text
Foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța pregătește în aceste zile, pe lângă repetițiile pentru spectacolele începutului de an, și un nou proiect în care este cooptat marele regizor Andrei Șerban, figură emblematică a teatrului național și mondial.
 
Andrei Șerban a dat curs invitației oferite de Erwin Șimșensohn, directorul TSC și s-a alăturat în montarea piesei „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare.
 
Alături de Andrei Șerban sunt scenografa Carmencita Brojboiu, Daniela Dima - regizor asociat, Cristian Niculescu - lighting designer și Andrei Dermengiu – regizor tehnic.
 
În distribuție se află: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Mihaela Velicu, Theodor Șoptelea, Vlad Lință, Ecaterina Elena Lupu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Iulian Enache, Ștefan Mihai, Cătălin Ștefan Bucur, Alina Mantsu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.
 
Avanpremiera spectacolului „A douăsprezecea noapte” va avea loc în zilele de  24, 25 și 27 februarie 2024, iar premiera fi pe 28, respectiv 29 februarie.
 
Despre Andrei Șerban
 
Potrivit Teatrului Național București, Andrei Șerban s-a născut în București, pe data de 21 iunie 1943.
 
În 1968 a absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie Bucureşti, clasa Radu Penciulescu.

Debutează la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ cu spectacolele "Arden of Feversham", de un autor englez anonim din secolul al XVI-lea, "Iulius Cezar" de Shakespeare, "Omul cel bun din Sîciuan" de Bertolt Brecht. În anul 1971 este invitat de Ellen Stewart, director al companiei "La MaMa", în SUA, la New York, cu o bursă Ford. A obţinut un succes imediat, în urma căruia Peter Brook îl invită la centrul său de cercetari teatrale, unde Andrei Şerban colaborează la realizarea mai multor spectacole.
 
Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări.
În SUA, începând cu 1970, timp de 20 de ani, a fost asociat cu Robert Brustein's American Repertory Theatre Company. A lucrat, de asemenea, cu La MaMa Theatre, the Public Theatre, Lincoln Centre, Circle in the Square, Yale Repertory Theatre, the Guthrie Theatre, A.C.T. şi cu New York City, Seattle şi Los Angeles Opera.

În Europa, a lucrat pentru Opera din Paris, Geneva, Viena şi Bologna, cu Welsh National Opera, Covent Garden, Théâtre de la Ville, Helsinki Lilla Teatern, Teatrul Naţional Bucureşti (1990-1993, ca director), La Comédie Française. În Japonia a pus în scena spectacole pentru Shiki Company of Tokyo.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii