Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război între instituţii care ar trebui să ştie legea IPJ Constanţa, contre cu SPIT, pentru firma lui Memiş Baiazid

ro

27 Nov, 2010 01:34 5010 Marime text
1_IPJ_SPIT_sigla.jpgInspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a chemat în instanţă Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local. Pe data de 24.11.2010, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul 43131/212/2010, având ca obiect „plângere contravenţională". Concret, este vorba despre o sancţiune aplicată Poliţiei Judeţului de SPITVBL Constanţa pe motiv că oamenii legii nu ar fi declarat mai multe contracte încheiate cu una dintre societăţile comerciale ale liberalului Memiş Baiazid.

1_IPJ_IPJ_sigla.jpgLa începutul lunii octombrie, una dintre echipele Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local (SPITVBL) Constanţa a efectuat mai multe controale la instituţiile publice din municipiu. În urma verificării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, cei de la SPITVBL au concluzionat că oamenii legii nu au declarat spaţiile pentru depozitarea aparatelor de cafea precum şi cele aferente cantinei Eteks. Ulterior acestui fapt, Serviciul Public de Impozite a decis să sancţioneze IPJ Constanţa cu 8.000 de lei. Asta în ciuda faptului că reprezentanţii Poliţiei au încercat să explice echipelor de control că inspectoratul de poliţie este o instituţie de utilitate publică şi că nu trebuie să plătească impozite pentru respectivele contracte deoarece toţi banii proveniţi din această afacere au fost viraţi în totalitate către bugetul naţional. În prezent, neînţelegerea dintre cele două instituţii publice a ajuns în atenţia magistraţilor constănţeni, care vor trebui să facă lumină în acest caz, primul termen fiind fixat pe data de 4 aprilie 2011. Pe data de 2 august 2006, fosta popotă a Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost transformată într-un restaurant de societatea comercială Eteks SRL administrată de liberalul Memiş Baiazid. La momentul preluării popotei s-a spus că Eteks plăteşte lunar către Ministerul Administraţiei şi Internelor o chirie de 500 de euro. După cum arătam şi în ediţia trecută, potrivit Registrului Comerţului, Memiş Baiazid mai este implicat în SC Eteks Meat Products SA, Eteks Distribution, Eteks Producţie, Eteks Holding, Eteks Medical, Agrofour Ovidiu şi Cervino SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vecinu 28 Nov, 2010 11:04 Ce sa facem, saracu Biazid, la o așa chirie pe hirtie!!!!, nu stiu cum rezista, de aia cred ca niciodata nu-i merge casa de marcat si totu e la ochiometru, intre 20 si 25 lei depinde cum esti imbracat,
  • Activistu 27 Nov, 2010 04:20 Asta nu-i nimic. Stati ca vine CLANU LU FASOLE CU TAXA DE PROTECTIE. De e foamede bani la bugetu local. Ce POLITIA ROMANA nu poate contribui la dansatoarele de SAMBA din Mamaia. Care distreaza poporu acesta de adormiti.