Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)

ro

02 Oct, 2023 17:00 2539 Marime text
 
 
 
  • Societatea comercială Holland Development Group SA, cu sediul social în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 264, una dintre firmele care au beneficiat de retrocedări în timpul administrației Mazăre, a intrat în insolvență!   
  • Decizia a fost luată luni, 2 octombrie 2023, de Tribunalul Constanța, la cererea lui Alexandru Darie.
  • Contactat telefonic după decizia Tribunalului Constanța, Cristian Darie (fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța) a precizat că nu dorește să facă nicio declarație cu privire la acest dosar.
  • Asociații Holland Development Group SA sunt: Millenium Global Development SA (acționar majoritar), Flash Trading House SRL, Sandu Crina Simona, Sandu Bogdan Gabriel și Flash Enterprises SRL, potrivit Termene.ro. Ca administrator apare Galactica House SRL, cu sediul în Constanța.
  • Millenium Global Development SA este controlată, cu 85%, de Georgiana Andreea Șerban, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, după schimbarea numelui din 2021.
 
 
Este oficial! Compania Holland Development Group SA, una dintre firmele care au beneficiat de retrocedări în timpul administrației Mazăre, a intrat în insolvență, la cererea lui Alexandru Darie.  

Cum a ajuns SC Holland Development Group SA beneficiara unor terenuri în valoare de peste 600.000 euro atribuite în compensare
 
Decizia privind intrarea în insolvență a fost luată de completul de judecată F.8, prezidat potrivit datelor noastre, de magistratul Constanța Ilie, din cadrul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța.
 
Totodată, instanța a desemnat, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar, pe practicianul de insolvență propus de creditor, respectiv pe Dăscălescu & CO S.P.R.L. și a fixat termen pentru examinarea stadiului procedurii la data de 22 ianuarie 2024, ora 11.00.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
Oficial!
 

Respinge, ca neîntemeiată, contestația prevăzută de art.72 alin.3 din Legea nr.85/2014 formulată de debitoare. Admite cererea privind deschiderea procedurii insolvenței. În temeiul art.72 alin.6 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitoarei. În temeiul art.73 şi al art.45 alin.1 lit.(d) rap. la art.57 alin.1 din Legea nr.85/2014, desemnează, în mod provizoriu, în calitate de Administrator Judiciar, pe practicianul de insolvență propus de creditor, respectiv pe Dăscălescu & CO S.P.R.L.. Fixează termen pentru examinarea stadiului procedurii la data de 22.01.2024, ora 11.00, complet Falimente F8. Executorie. Hotărârea pronunțată este supusă numai apelului, în termen de 7 zile de la comunicare, în condițiile speciale și derogatorii prescrise de dispozițiile art.42 alin.1 prima teză din Legea nr.85/2014. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii, conform art.471 alin.1 C.proc.civ.rep., și se dezleagă de Curtea de Apel Constanța, în circumstanțele prevăzute de dispozițiile art.43 din Legea nr.85/2014. Pronunţată astăzi, 02.10.2023, punerea soluţiei la dispoziţia părţilor fiind realizată prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 C.proc.civ.rep..

 
Contactat telefonic după decizia Tribunalului Constanța, Cristian Darie (fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța) a precizat că nu dorește să facă nicio declarație cu privire la acest dosar.
 

„Cu cea mai mare plăcere, dar nu cunosc! Nu ar mai trebui să fie nici pentru dumneavoastră de interes“, a mai adăugat Cristian Darie.  

 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 2 octombrie 2023, SC Holland Development Group SA (inactivă fiscal) are sediul social în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 264, a fost fondată în 2001, se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Holland Development Group SA este controlată de Millenium Global Development SA, cu 95,33%, de Flash Trading House SRL, cu 3,5%, de Sandu Crina Simona, cu 0,46%, de Sandu Bogdan Gabriel, cu 0,46% și de Flash Enterprises SRL, cu 0,23%, potrivit Termene.ro.
 
Ca administrator apare Galactica House SRL, cu sediul în Constanța.
 
Sandu Crina Simona apare în Flash Lighting Services SA, Flash Enterprises SRL, Holland Development Group SA, Flash Trading House SRL, Flash International Grup Impex SRL, iar în trecut a figurat în More Black Fashion SRL, radiată.
 
Asta în timp ce Sandu Bogdan Gabriel apare, potrivit Termene.ro, în: Flash Enterprises SRL, Flash Lighting Services SA, Holland Development Group SA, Flash Trading House SRL și în Flash International Grup Impex SRL.
 
Pentru anul 2019, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 33.355 de lei, iar pentru anul 2022 a declarat o pierdere nete de 224 de lei.
 
La adresa Holland Development Group SA mai au sedii, potrivit Termene.ro, alte cinci companii, respectiv: Mosqmad SRL, Galactica House SRL, Asociația de Promovare și Dezvoltare Turistică Aqua Magic, Principal SN SRL și Clubo Galactic SRL.
 
Despre Flash Enterprises
 
Flash Enterprises SRL are sediul social în Bucureşti, pe strada Constantin Noica, și  se ocupă de repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice.
 
Asociații Flash Enterprises sunt: Sandu Crina Simona, cu 50%, Sandu Bogdan Gabriel, cu 45 % și Flash Trading House SRL, cu 5%.
 
Administrator apare Sebastian Bulat.
 
Pentru anul 2022, firma a declarat o pierdere de 23.602 de lei.
 
Despre Flash Trading House
 
Flash Trading House SRL are sediul în Bucureşti, tot pe strada Constantin Noica, a fost fondată în 1994, și se ocupă de lucrări de instalaţii electrice.
 
Firma este controlată de Sandu Bogdan Gabriel, cu 89%, de Flash International Grup Impex SRL, cu 10%, și de Sandu Crina Simona, cu 1%.
 
Eugen Barbu apare ca administrator.
 
Sandu Bogdan-Gabriel apare în Holland Development Group SA, Flash Enterprises SRL, Flash International Grup Impex SRL și în Flash Lighting Services SA.
 
Pentru anul 2022, firma Flash Trading House a declarat un profit de 68.137 de lei.
 
Millenium Global Development
 
Millenium Global Development SA are sediul în Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing, iar pentru anul 2022 a declarat un profit de 293.382 de lei.
 
Asociați sunt offshore-ul Headstone Holdings LTD, din Cipru, care deține 15% și Georgiana Andreea Șerban, care deține 85%, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, după schimbarea numelui din 2021, o cunoscută afaceristă de la malul mării, apropiată a tandemului MazăreConstantinescu.

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!
 
Administrator este Georgiana Andreea Șerban, care mai apare în Aqualand SRL, Galactica House SRL, Clubo Galactic SRL, Mehmetoglu SRL, Alremi SRL și în Contest SRL.  
 
Despre Galactica House SRL
 
Galactica House SRL are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, se ocupă de activități de consultanta pentru afaceri si management și este controlată de Georgiana-Andreea Șerban, cu 76%, de Ioan-Madalin Moscu, cu 20% și de Clubo Galactic SRL, cu 4%.
 
Ca administrator mai apare Georgiana-Andreea Șerban.
 
Ioan-Madalin Moscu mai apare în Clubo Galactic SRL și în Mehmetoglu SRL Constanța.
 
Pentru anul 2022, firma a raportat un profit de 123.567 de lei, iar pentru anul 2021 profitul a fost de 225.012 de lei.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Holland Development Group SA cu privire la dosarul de insolvență, însă demersul nostru nu a fost posibil. Și asta pentru că la numărul de telefon mobil pus la dispoziție de Termene.ro a răspuns un bărbat care ne-a declarat că, în prezent, nu are nicio legătură cu firma în cauză.
 

„Am lucrat mai de mult la ei și cred că a rămas numărul de telefon“, ne-a mai precizat bărbatul.

 
În cazul în care oficialii Holland Development Group SA vor dori totuși să ne trimită un punct de vedere referitor la dosarul insolvență, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
 
Darie Alexandru apare, potrivit Termene.ro, în Vinum Capidava SRL (aflată în insolvență), iar în trecut a figurat în Valcredi Grup SRL, General Auto Service SRL și în Copidar SRL, radiate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Medalii de aur pentru „Crama Darieׅ“!
Iată cine va evalua bunurile Vinum Capidava SRL, fondată de Gheorghe Darie, fostul vicepreşedinte al CJC (DOCUMENT)

 
Holland Development Group SA își reia activitatea. Firma constănțeană, controlată de Georgiana Andreea Șerban
 
Apele Române pierd un teren pe strada Ion Rațiu, din Constanța, pe care îl revendică drept faleză! Ce spune Tribunalul Constanța (MOTIVARE)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii