Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aici sunt banii taximetristilor

ro

19 Jan, 2008 00:00 2555 Marime text
1200674807.jpg

Recent, primaria a organizat o licitatie de confectionarea ecusoanelor securizate pentru activitatea de taximetrie * Ca un facut, contractul in valoare de peste doua miliarde de lei, a fost castigat de SC Rama Group * Marian David, unul din actionari este in acelasi timp coactionar, alaturi de Marin Neagu si Valentin Daraban si la SC Valentino Auto SRL

Marin Neagu, cunoscut sub numele de Lica Neagu este seful taximetristilor constanteni. In acelasi timp el este si asociatul celui care a pus mana pe un contract gras de la Primaria Constanta privind asigurarea ecusoanelor securizate pentru taximetre prevazute de noua lege a taximetriei. La sfarsitul anului trecut, SC Rama Group SRL a incheiat o afacere profitabila cu Primaria Constanta. Contractul, atribuit in urma unei licitatii electronice pe 23 octombrie 2007, a adus in bugetul firmei 182.127 lei, fara TVA. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 309.600 lei, dar s-a luat in considerare oferta cea mai avantajoasa si astfel, castigatoarea licitatiei a fost desemnata SC Rama Group SRL. Anul trecut Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost modificata prin Legea 265/2007. Au fost schimbate majoritatea articolelor din lege, dar si cele privind inscriptionarea exterioara a autovehiculelor destinate transportului de persoane sau bunuri in regim de taxi.

Ecusoanele sunt obligatorii

Art. 32 al noii legi, care modifica art. 31 al Legii nr. 38/2003 precizeaza la alin (4) ca "pe fiecare dintre portierele din spate sau pe portierele cabinei, in cazul transportului de marfuri sau bunuri, se va aplica cate un ecuson, definit la art. 11 alin. (6) si (7), pentru intreaga perioada de valabilitate a autorizatiei de taxi". La art. 12, care modifica art. 11 al vechii legi, alin (6) si (7) se precizeaza ca "autorizatia taxi si orice alta copie conforma se elibereaza odata cu doua ecusoane care au acelasi termen de valabilitate cu aceasta. De asemenea, "modelul si dimensiunile ecusoanelor vor fi stabilite prin regulamentul de organizare a serviciului de transport respectiv, aprobat prin hotarare a consiliului local sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (...)". SC Rama Group SRL ii are ca actionari, cu parti egale, pe Cisu Ion Radu si pe David Marian. Acesta din urma detine actiuni si la SC Taxi Company General SRL, SC M& Magic Group SRL, SC Taxi Vip SRL, dar si la SC Valentino Auto SRL. Ca un facut, aici Marian David, este asociat cu Valentin Daraban, dar si cu Marin Neagu, nimeni altul decat presedintele Camerei Taximetristilor.

"Ma retrag din afaceri..."

Chestionat in legatura cu situatia de incompatibilitate ivita prin faptul ca asociatul sau de la SC Valentino Auto SRL a prins un contract de aproape doua miliarde lei vechi cu primaria, Lica Neagu a spus ca nu are niciun amestec. Mai mult el a declarat ca David nu mai face parte din actionariatul firmei si ca si el ar vrea sa se retraga din afacere pe motiv ca nu este profitabila. "De-asta nici nu am inscris firma la Registrul Comertului. Marian David ne-a cesionat noua actiunile din SC Valentino, mie si lui Daraban, iar eu vreau la randul meu sa le cesionez. Nu imi mai convine. Am iesit in pierdere si s-a creat un blocaj pentru ca service-ul auto pe care il detinem nu mai este rentabil avand in vedere ca in cazul unui accident, firmele de asigurare intarzie sa plateasca", ne-a declarat seful taximetristilor constanteni. Pana una-alta, taximetristii sunt obligati sa achizitioneze ecusoanele cu pricina, in schimbul carora scot din buzunar cate 1050 lei, iar in actionariatul acestei firme nu s-a modificat nimic la Registrul Comertului. Potrivit sefului taximetristilor, in municipiul Constanta sunt 1890 de taximetre autorizate si peste 500, care nu detin autorizatie de la primarie. Taximetristii prinsi fara autorizatie sau fara ecusoane risca amenzi intre 5.000 si 25.000 lei.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii