Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După o premieră, Teatrul „Căluțul de mare“ pleacă cu „Mica sirenă“ la două festivaluri internaționale

ro

13 May, 2017 23:49 3077 Marime text
Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ se pregătește să o scoată... pe scenă pe „Rățușca cea urâtă“, duminică, de la ora 10.00. Apoi, va participa la două festivaluri cu un spectacol bine primit și de public, și de critica de specialitate, „Mica sirenă“.
 
Premiera spectacolului „Rățușca cea urâtă“, o adaptare după Hans Christian Andersen, având la bază regia, scenariul și scenografia lui Valentin Dobrescu, este programată, duminică, de la ora 10.00. Cei care nu și-au rezervat locuri pentru această întâlnire de poveste sunt așteptați în sala Teatrului „Căluțul de mare“ și vineri, 19 mai, tot de la ora 10.00.
 
Spectacolul, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani, îi are în distribuție pe actorii: Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan. Muzica este realizată de compozitorul Macovei Moraru Radu Alin.
 
După premieră, Teatrul „Căluțul de mare“ va participa la festivalurile de la Arad și Galați, cu spectacolul „Mica sirenă“, , în regia lui Cristian Mitescu, scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu, coregrafia lui Sergiu Ionuț Anghel și muzica lui Alexandru Berehoi.
 
Marți, de la orele 09.30 și 11.00, eroina lui Hans Christian Andersen va fi prezentă la Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete“ de la Arad. La evenimentul organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad și Trupa de Marionete Arad și ajuns la cea de-a XVIII-a ediție participă trupe din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Ungaria și România.
 
Joi, de la ora 13.30, „Mica sirenă“ va urca pe scena gălățeană, la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver“ 2017, ediția a XV-a.
 
„Mica sirenă“ a înregistrat un deosebit succes, anul trecut, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck“, de unde s-a întors cu trei dintre cele cinci premii puse în joc. Este vorba despre premiile pentru: scenografie - Eugenia Tărășescu-Jianu, muzică - Alexandru Berehoi și interpretare - Daniela Manolache.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Păpușarii constănțeni celebrează Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

„Peter Pan“, un nou spectacol pentru copii la Teatrul „Căluțul de mare“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii