Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera spectacolului „Privighetoarea” la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța

ro

09 Mar, 2024 10:31 633 Marime text
 
Duminică, 17 martie 2024, ora 10.30, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța are loc premiera spectacolului  „Privighetoarea”, o adaptare după H. Ch. Andersen.

Regia artistică și scenariul sunt semnate de regizorul #VitalieDrucec, cel care, cu mult profesionalism, a creionat, într-o variantă plină de emoție și culoare, o lecție de viață despre prietenia adevărată, iubirea necondiționată, acceptare și toleranță dar și despre ...perfecțiune.

Conceptul scenografic îi aparține lui Adrian Suruceanu, iar costumele au fost create de Tatiana Vasilievna Popesku. Oana Lavinia Pisaroglu a realizat coregrafia spectacolului, au transmis reprezentanții instituției. 

Privighetoarea reușește să îl impresioneze pe capriciosul Împărat al Chinei prin cântecul ei, prin noblețea sufletească și frumusețe dar și prin loialitate și înțelepciune, vocea ei deosebită neputând fi comparată în nici un fel cu Privighetoarea mecanică, care este frumoasă dar ....artificială. Alături de personajele menționate mai sus, spectatorii îi vor întâlni pe Povestitor, Sfetnic, Capelmaistru, Moartea și pe Fetele de la Curte.

În spectacolul dedicat etapei de vârstă 6+, copiii îi vor putea revedea pe actorii: DenisaIova, CătălinaOțeleanu, EmanuelCristoiu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Dan Cojocaru, Cristian Mitescu, Clara Ghiuvelechian, Inga Marcu, Narcisa Hanganu.


 Citește și:

Programul spectacolelor Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța în prima săptămână de primăvară
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii