Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prima etapă vor fi reamenajate 39 de locuri de joacă Primăria Constanţa nu a mai investit în acestea din anul 2015

ro

27 Apr, 2017 00:00 4555 Marime text
Din vara acestui an, spaţiile de joacă din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Era şi cazul, deoarece multe dintre locurile de joacă au devenit adevărate pericole pentru copii. Asta şi din cauză că municipalitatea nu a mai investit bani în parcuri din anul 2015.
 
Prin proiectul iniţiat, municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 de lei pentru modernizarea a 63 de spaţii de joacă. Anul acesta vor fi reamenajate doar 39 de locuri de joacă din municipiu. Reprezentanţii Primăriei susţin că întârzierile au fost cauzate de modificările aduse legislaţiei din domeniul urbanistic.
 
„Lucrările vor fi demarate de îndată ce vor fi finalizate documentaţiile privind obţinerea autorizaţiilor de construire şi licitaţiile pentru achiziţia materialelor necesare lucrărilor de investiţii“, transmite municipalitatea, prin intermediul Biroului de Presă.
 
În prima etapă vor fi reamenajate 39 de locuri de locuri de joacă, grupate în patru loturi care acoperă cartierele din zona de nord a oraşului, zona centrală, zona de sud şi zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură.
 
Iată ce locuri de joacă vor fi amenajate în prima etapă!
 
Lotul I (zona de nord), pe o suprafaţă de 4.367,2 mp - strada Năvodului, Palazu Mare, aleea Viitorului, strada Dispensarului, aleea Hortensiei, Tomis Nord, bulevardul Tomis, zona de agrement Badea Cârţan, strada Adamclisi, aleea Stejarului, strada Primăverii, parc Tomis II.
 
Lotul II (zona centrală) - suprafaţă de 3.764,32 mp - aleea Mălinului, Tomis I, strada Pescarilor, zona de agrement - parc Dragoslavelor, parc Teatrul „Oleg Danovski“, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada 1 Decembrie / strada Traian, Poarta 4, bulevardul Ferdinand, zona Gară CFR.
 
Lotul III (zona sud) - suprafaţă de 4.328,15 mp - şoseaua Mangaliei, piaţa Far, zona Abator, zona de agrement - strada Caraiman, strada Dunării, aleea Timonei, şoseaua Mangaliei, zona de agrement CET / aleea Albatrosului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu / strada Cumpenei.
 
Lotul IV - suprafaţă de 2.039,38 mp - cuprinde zona Baba Novac - cartier locuinţe tineri, strada Constantin Brâncuşi, strada Dionisie cel Mic, strada B.P. Hasdeu, aleea Daliei, parc Casa de Cultură şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - strada I.L. Caragiale.
 
Pentru a preîntâmpina eventualele situaţii neplăcute, Primăria Constanţa susţine că va lua măsurile necesare în vederea alocării de fonduri şi efectuării procedurii de achiziţie a lucrărilor de reparare sau dezafectare, după caz, însă numai pentru locaţiile care nu au fost incluse în proiectul de reamenajare sau care nu intră în prima etapă a acestuia. În ceea ce priveşte amenajarea unor locuri de joacă noi, au fost identificate 20 de locaţii, în beneficiul cărora au fost aprobate fonduri de la bugetul local pentru anul 2017.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii