Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost emise autorizațiile de construire Două locuri noi de joacă, amenajate în Constanța. Iată unde vor fi situate

ro

14 Apr, 2024 12:49 719 Marime text
  • Autoritatea publică locală va amenaja un loc de joacă pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu nr. zona blocurilor L9 / L10 din municipiul Constanţa.
  • De asemenea, un alt loc de joacă va fi amenajat pe bulevardul 1 Mai nr. zona blocurilor H9-H10 din municipiul Constanţa.  

Primăria Constanța a emis pe data de 12 aprilie două autorizații de construire prentru amenajare unor locuri de joacă.

Este vorba despre autorizația de construire nr. 346 - Amenjare loc de joacă pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu nr. zona blocurilor L9 / L10 din municipiul  Constanţa.

A doua autorizație de construire nr. 347 - Amenajare loc de joacă pe bulevardul 1 Mai nr. zona blocurilor H9-H10 din municipiul Constanţa. Cele două acte de urbanism sunt valabile 12 luni.

Proiectul municipalității are drept scop crearea unui mediu sigur şi salubru, propice stimulării imaginației, sociabilității, dezvoltării fizice şi a abilităților de coordonare motrică a copiilor. Totodată, aceste spații trebuie să poată funcționa şi ca un loc de relaxare pentru adulții care îi însoțesc.

Conform obiectivului propus, de creştere a potențialului socio-comunitar în zonele amplasamentelor selectate, aceste amenajări vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață şi de socializare a locuitorilor din comunitățile care includ spațiile de joacă. La nivelul municipiului Constanța, vor avea efect de revitalizare asupra mediului urban.

Reamintim că anul trecut, consilierii localu au votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentațiilor tehnico-economice și a devizelor generale întocmite în etapa Studii de fezabilitate pentru obiectivului de investiții „Amenajare șase locuri de joacă noi“. 

Proiectul urmăreşte îmbunătățirea calității spațiului public destinat copiilor, în cadrul municipiului Constanța. Astfel, se are în vedere amenajarea de locuri de joacă noi, prin montarea echipamentelor de joacă pentru copii de diferite vârste şi pentru copii cu dizabilități, conform standardelor europene, şi dotarea cu mobilier urban, împrejurimi precum şi amenajarea suprefeței de joc cu covor colorat din cauciuc.

Cele șase locații unde vor fi amenajate cele șase locuri de joacă sunt: strada Hașdeu Bl. L9/L10/H10, strada Viforului/Bulevardul 1 Mai/Bl. H10/Bl. H9, strada Dezrobirii Bl. IS4/Strada Corbului BL. H4 și H5, strada Tulcei intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și Aleea Berzei Bl. K1/K2.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și: 

Investiții la Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici" din Constanța. Vor fi montate o rampă de acces și un foișor

Primăria Constanța caută medici veterinari de liberă practică. Contractul de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii