Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea SC Green Life Recycling SRL fuge de presă! Un fost angajat al Primăriei Constanţa şi-a adjudecat contractul de ecarisaj

ro

28 Mar, 2017 00:00 7749 Marime text
Primăria Constanţa a atribuit prin procedură simplificată „Serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa“. Atribuirea contractului s-a făcut prin Dispoziţia primarului municipiului Constanţa nr. 290/31.01.2017.

Obiectul contractului îl reprezintă efectuarea de către prestator a următoarelor activităţi: capturare şi transport de pe domeniul public al municipiului Constanţa până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microcipare; tratamente generale, obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinare antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi (pentru boli sau alte afecţiuni pe perioada staţionării în adăpost); adăpostire (hrănire şi îngrijire în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamentele postoperatorii - trei zile mascul, zece zile femelă, respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, administrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi, în ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale); îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţă (în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare); eutanasierea (numai după parcurgerea celorlalte etape, prin promovarea adopţiei în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare) şi neutralizarea.

500.000 de lei fără TVA pentru Green Life Recycling

O singură firmă s-a arătat interesată şi a depus ofertă. Este vorba despre societatea Green Life Recycling, care a mai avut şi un contract privind prestarea de servicii de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa, câştigând licitaţia cu ecarisajul, şi în 2016, timp de câteva luni.

Contractul încheiat luna aceasta are valoarea de 500.000 de lei fără TVA şi se va desfăşura pe durata a 12 luni. Totodată, în situaţia în care în această perioadă se vor finaliza lucrările la noul adăpost pentru animale pe care îl realizează Primăria Constanţa, contractul se va rezilia, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Ionela Halciuc.

Am încercat să luăm un punct de vedere de la reprezentanţii firmei care a obţinut contractul cu Primăria Constanţa, SC Green Life Recycling SRL. Angajata societăţii a promis că va transmite conducerii întrebările noastre, pentru un punct de vedere, care nu a ajuns la redacţie până la închiderea ediţiei. În aceste condiţii, putem specula că administratorul companiei, fost angajat al Primăriei, refuză din start dialogul cu presa.

Despre SC Green Recycling SRL

SC Green Recycling SRL, cu sediul social în localitatea Ovidiu, s-a ocupat, până nu demult, cu activităţi de reciclare. Am fi vrut să aflăm de la administratorul firmei dacă pentru derularea contractului câştigat recent a achiziţionat maşini specializate pentru ecarisaj sau le va utiliza la transportul patrupedelor pe cele folosite anterior pentru transportul materialelor reciclabile.

Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, Green Recycling SRL a fost înfiinţată în anul 2006, avându-i ca asociaţi pe Maria Carmen Bucur, născută în ianuarie 1967, care deţine 80% dintre părţile sociale, fiind totodată şi administrator, şi pe Alice şi Antonio Andruşcă, născuţi în 1989, respectiv 1993, care deţin împreună diferenţa de 20 de procente. Firma desfăşoară „activităţi veterinare“, dar şi „ecarisaj, pensiune animale“. Maria Carmen Bucur, ex-Andruşcă, a fost angajatul Primăriei Constanţa.
 
Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în anul 2006, firma a fost înfiinţată de Adrian Andruşcă şi Gheorghe Bucur, având sediul social la Medgidia. Firma avea ca domeniu de activitate „recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile“. În 2011, firma şi-a mutat sediul în Ovidiu, la actuala adresă. În anul 2013, cei doi fondatori ai firmei o cooptează pe Maria Carmen Andruşcă, iar Gheorghe Bucur se retrage din firmă. În iulie 2014, Adrian şi Maria Carmen Andruşcă decid ca primul să se retragă din firmă, locul său fiind luat de nou-cooptatul asociat, Antonio, care ajunge să deţină 4,55% din firmă, în timp ce mama sa avea 95,4%.
Cei doi decid să o coopteze în firmă pe Alice Andruşcă.
 
Maria Carmen Bucur (ex-Andruşcă) se retrage astfel din societate, cesionându-şi părţile sociale către fiul Antonio, care a fost numit administrator în noiembrie 2014. Câteva zile mai târziu, în decembrie 2014, Maria Carmen revine în firmă cu numele de Bucur, venind cu un aport social de 1.400 de lei şi devenind astfel asociat majoritar. De asemenea, ea a fost repusă în funcţia de administrator.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii