Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanța, raiul câinilor maidanezi. A fost reluată activitatea de capturare a animalelor de pe străzi

ro

24 Feb, 2022 00:00 3375 Marime text
 
  • Am ajuns să ne fie teamă să ieșim cu copiii pe stradă sau în parc, de teama animalelor care pot ataca.
  • Zilele trecute Primăria Constanța a anunțat că activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța.
 
Deja nu mai este un secret pentru nimeni ca în ultimii ani Constanța a devenit raiul câinilor maidanezi. La orice colț de stradă putem observa unul sau mai mulți care, nu ezită să atace dacă se simt amenințați. Probabil puțini sunt cei care nu au avut incidente neplăcute cu aceste animale lăsate să pună stăpânire pe oraș.
 
Pe rețelele de socializare au fost nenumărate fotografii ce surprins haite de câini care își fac veacul în zone ciurculate din municipiu. Au fost și dezbateri tot în mediul online, cu cei deranjați de această situație scăpată de sub control de o parte și cu iubitorii animalelor pe de cealaltă parte. Acuzații, jigniri, dar nicio soluție pernitentă nu a fost găsită.
 
Chiar zilele trecute a surprins cineva pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța în zona Tomis 3 o haită cu peste 10 câini care se plimbau nestingheriți prin oraș.
 
Grav este că animalele atacă, atacă din senin și dacă nu ai ceva cu care să te aperi ajungi la medic pentru tratament de specialitate. Am ajuns să ne fie teamă să ieșim cu copiii pe stradă sau în parc, de teama animalelor care pot ataca.
 
Am pățit-o, am reclamat situația, dar nu am primit niciun răspuns, chiar dacă au trecut mai bine de două luni de atunci. Norocul meu a fost că ploua să aveam umbrela cu care m-am apărat, că altfel... cine știe.
 
Zilele trecute Primăria Constanța a anunțat că activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța.
 

„Pe teren sunt prezente două echipe care intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență.
Autovehiculele de transport sunt autorizate la DSVSA și oferă animalelor siguranță, protecție împotriva intemperiilor și o aerisire adecvată. Pentru capturare se folosesc crose speciale și cuști capcană dotate cu uși mobile. Fiecare mașină este inscripționată corespunzător și deservită de personal instruit care a beneficiat de expertiza voluntarilor de la Animal Society“ – se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

 
Anul acesta, capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi aproximativ 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Adăpostul va fi modernizat, în vederea dezvoltării unor spații și dotări necesare: zonă medicală, sală consultații, sală operații și alte intervenții medicale, bloc operator, zonă post-operatorie.
 
Cu siguranță activitatea de capturare a câinilor comunitari nu va primită cu bucurie de unii dintre constănțeni. Este de așteptat ca unii să îi ascundă pe maidanezi la vederea echipelor de ecarisaj, iar apoi după ce va trece „pericolul“ animalele să ajungă iar în stradă. Așa s-a întâmplat și în trecut și cu siguranță așa se va întâmpla și acum, deoarece iubitorii de animale nu se gândesc că locul animalelor nu este pe străzi.
 
Rămâne doar să sperăm că cele două echipe de pe teren vor reuși să rezolve această problemă. Să putem ieși liniștiți din case fără să ne fie teamă că ne iese în cale o haită de câini.
 
Citește și:
 
Activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța. Unde ajung patrupedele

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii