Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța a dat în judecată Asociaţia de protecţie a animalelor Terra Viva. ONG-ul a pierdut un proces privind activitatea de ecarisaj

ro

18 May, 2020 00:00 2232 Marime text


Municipiul Constanța prin primar, a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, dosarul 9442/212/2020 împotriva Asociaţiei de protecţie a animalelor Terra Viva. Obiectul dosarului sunt “Pretenții”. Instanța nu a stabilit deocamdată nici un termen în acest dosar.

Asociația a avut deschisă o acțiune în instanța pentru anularea contractelor încheiate de UAT Constanța privind activitatea de ecarisaj de la nivelul municipiului, procese pe care le-a pierdut.  Asociația a declarat recurs anul trecut în dosarul 4734/118/2019, unde pârâți erau municipiul Constanța, prin primar, SC Prato Impex SRL și SC Felina Vet SRL. Pe 11.03.2020, magistrații de la Curtea de Apel Constanța a declarat recursul nul și a dispus obligarea recurentului la plata către Municipiul Constanţa a sumei de 193 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Pe de altă parte, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a câştigat anularea contractului dintre Primăria municipiului Constanţa şi SC Felina Vet SRL, societatea care asigură serviciul de ecarisaj în oraş.  Vă reamintim că, la sfârşitul lunii februarie 2019, Primăria Constanţa a semnat contractul privind serviciul de capturare, transport şi predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa. Contractul nr. 42440 din 28.02.2019 a fost atribuit prin licitaţie societăţii Felina Vet SRL. Contractul are o valoare de 1.104.000 de lei fără TVA şi o durată de 12 luni.   
Pe 4 octombrie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, Asociaţia de protecţie a animalelor Terra Viva împreună cu activiştii din Constanţa au organizat un flashmob, cu scopul de a sensibiliza atât autorităţile, cât şi comunitatea locală faţă de situaţia deplorabilă în care se află animalele străzii atât din oraş, cât şi din întreaga ţară, fie ele câini, pisici, cai sau măgari. Evenimentul a avut loc în faţa fântânii din Parcul Casei de Cultură.

Citește și:

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază. A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)

Până la o decizie definitivă a magistraţilor, Felina Vet capturează câinii fără stăpân din municipiul Constanţa
 
Iubitorii de animale se adună în faţa fântânii din Parcul Casei de Cultură (galerie foto)
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii