Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:33 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța vrea să „mărite” serviciul de ecarisaj. Va plăti un studiu de oportunitate care să arate rentabilitatea concesionării (documente)

ro

24 Aug, 2020 00:00 2583 Marime text

  • În ultimii ani, municipalitatea a încheiat contracte cu privați pentru gestionarea activităților la adăpostului deținut de primărie de pe strada Vârful cu Dor din Constanța

  • Acum ia în calcul concesionarea serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente

  • Cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, Primăria Constanța consultă piața în vederea determinării valorii estimate privind achiziţia de servicii de consultanță privind întocmire unui studiu privind oportunitatea concesionării ecarisajului

  • În prezent serviciul este gestionat în cadrul compartimentului intern fără personalitate juridică, denumit Serviciul Gestionare Animale Abandonate, din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice a Primăriei municipiului Constanța

  
În ultimii ani, municipalitatea a încheiat contracte cu privați pentru gestionarea activităților la adăpostului deținut de primărie de pe strada Vârful cu Dor din Constanța.
Acum ia în calcul concesionarea serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente.
Cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, Primăria Constanța consultă piața în vederea determinării valorii estimate privind achiziţia  "Servicii de Consultanță privind întocmire studiu de fundamentare în vederea stabilirii oportunității concesionării serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța", vezi secțiunea documente.
Se solicită astfel opinia prestatorilor de servicii de consultanță în privința condițiilor elaborării studiului de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța și a costurilor aferente, în vederea determinării valorii estimate a achiziției.
Propunerea financiară a celor interesați trebuie să conțină toate elementele de cost aferente serviciilor de consultanță privind întocmire Studiu de fundamentare pentru stabilirea oportunității concesionării serviciului specializat gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța.
Data limită pentru consultare este 31.08.2020 iar propunerile pot fi transmise la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, precum și pe email: servicii.publice@primaria-constanta.ro.
În nota care însoțește anunțul de consultare, Primăria Municipiului Constanța explică faptul că scopul acestui demers este necesitatea identificării, în baza unui studiu de fundamentare, a soluției optime, privind gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, al cărui caracter de serviciu public este reglementat de OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, completată și actualizarea de lege nr. 258/2013 precum și HG nr. 1059/2013, pentru aprobarea Normelor metadologice de aplicare a OUG nr. 155/2001.
Conform art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 155/2001, „(1) Consillile locale, au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență servicii specializate pentru gestionarea cîinilor fără stăpân."
Pentru punerea în aplicare a OUG nr 155/2001, Ia nivelul UAT Municipiul Constanța, s-a adoptat HCL nr. 142/2016, privind aprobarea organizării și funcționării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța prin gestiune directă, iar în acest sens, Primăria Constanța afirmă că și-a asumat toate sarcinile și responsabilitățile privind organizarea, conducerea, finanțarea, gestionarea și controlul funcționării serviciului.
Prin urmare, s-a înființat propriul serviciu specializat, în cadrul unui compartiment intern al aparatului de specialitate al primarului, cu atribuții în îndeplinirea tuturor obligațiilor prevăzute în legislatie, astfel că Ia acel moment nu s-a considerat necesară înființarea unei entități juridice distincte pentru gestionarea câinilor fără stăpân și nici concesionarea serviciului.
În prezent serviciul este gestionat în cadrul compartimentului intern fără personalitate juridică, denumit Serviciul Gestionare Animale Abandonate, din cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice a Primăriei municipiului Constanța.

Citește și:

Constănțeanul supărat Au reapărut haitele de câini în cartiere. Primăria anunță că și-a reluat activitatea de capturare în urma solicitărilor venite din partea locuitorilor (galerie foto)

Municipalitatea preferă contracte pe bani, în locul ONG-urilor Cât costă „ecarisajul“ promovat de Primăria Constanţa împreună cu două firme din Bucureşti?!
 
O firmă din capitală va captura câinii fără stăpân din municipiul Constanţa (document)Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanţa (galerie foto)

Primăria Constanţa, peste trei milioane de lei puse la bătaie pentru câinii fără stăpân. Se caută medici veterinari şi hingheri

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii