Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Târgul Toamnei, un real succes al Primăriei Ovidiu. Zeci de localnici s-au distrat pe cinste (galerie foto)

ro

19 Oct, 2017 00:00 2661 Marime text
Săptămâna trecută, în localitatea Ovidiu a avut loc Târgul Toamnei, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen“. Dacă, joi, în prima zi a evenimentului, a avut loc lansarea Asociaţiei „Poiana lui Ovidiu“, a broşurii de prezentare a asociaţiei, dar şi a site-ului oficial al acesteia, sâmbăta trecută, locuitorii din Ovidiu au participat la Sărbătoarea mustului. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ovidiu, cu sprijinul Cramei Viişoara.
 
„După Revoluţie, copiii noştri nu au mai cunoscut tradiţia. Am renunţat uşor la Dragobete, de exemplu, şi l-am înlocuit cu Valentine’s Day, am spus că Halloween-ul este mai interesant decât Dragobetele. Am vrut să le arătăm tinerilor tradiţia, modul în care se face vinul. Vom încerca să venim, an de an, cu două târguri pe an“, a spus primarul localităţii Ovidiu, George Scupra.
 
La rândul său, Gheorghe Albu, proprietarul Cramei Viişoara şi fost secretar de stat, a ţinut să precizeze că viticultura ne leagă de moşii şi strămoşii noştri. „Prin viticultură ne legăm de moşii şi strămoşii noştri. Cultura viţei-de-vie are o tradiţie mai mare de 4.000 de ani. Vinul este considerat sacru, pentru că îl folosim în biserică, la diferite ritualuri. Are calităţi sacre, dacă este consumat ponderat“, a spus Gheorghe Albu.
 
Locuitorii din Ovidiu şi invitaţii lor nu au pierdut ocazia să guste din mustul dulce. Gheorghe Albu a fost cel care s-a plimbat printre invitaţi şi le-a umplut paharele cu must delicios. Pe lângă degustarea mustului dulce, localnicii şi nu numai au participat la Sărbătoarea plăcintelor, eveniment ai cărui protagonişti au fost elevii Liceului Tehnologic „Ion Podaru“ şi cei ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 din satul Culmea. Astfel, pe parcursul a patru zile, locuitorii oraşului Ovidiu, dar şi oameni din alte localităţi limitrofe au avut ocazia să-şi facă aprovizionarea pentru sezonul rece cu produse de calitate şi să se distreze pe cinste.
 
Reprezentanţii autorităţii locale susţin că la Târgul Toamnei au participat peste 30 de producători, care au reuşit să-şi vândă toată marfa. Mulţumiţi au fost şi localnicii, care şi-au umplut cămările cu fructe şi legume proaspete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii