Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat, despre intervențiile la cutremur - Lumea se așteaptă să facem minuni

ro

04 Mar, 2017 15:10 1643 Marime text
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat astăzi, 4 martie, că lumea se așteaptă de la sistemele de urgență să facă minuni în cazul producerii unui cutremur, precizând că dezastrele sunt imprevizibile și un rol important îl are educarea populației.
 

„Sistemul de Urgență este în continuă pregătire. Lumea se așteaptă de la noi să fim pregătiți și să facem minuni. Din păcate, minuni nu se pot face la dezastre. Oricât ne pregătim pentru dezastre, dezastrele sunt imprevizibile, nu știm cum vor fi, nu știm cum vor apărea, când vor apărea și atunci noi avem un rol - să ne pregătim. (...) Cutremurul din 1977 a avut un impact major, impact care a dus la decesul și rănirea unui număr mare de oameni, într-o țară care avea resurse limitate la momentul respectiv și care avea mijloace limitate cu care să se lupte cu acel fenomen. 1.500 de decedați, 11.300 de răniți, 35.000 de locuințe afectate”, a declarat Arafat, potrivit Agerpres, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977.

 
Raed Arafat a mai spus că „evitarea unui dezastru de la Bamboo a fost pentru că, după Colectiv, pompierii au mers și au instruit fiecare club din București, cum să evacueze și să scoată oamenii de acolo, și au recunoscut cei de la Bamboo că au fost instruiți de pompieri cum să evacueze oamenii în caz de incendiu și că au acționat conform instrucțiunilor. Când au ajuns pompierii, oamenii erau deja evacuați din zona de pericol. Pe asta trebuie să lucrăm - pe pregătire”, a afirmat Arafat.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii