Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor (VIDEO)

ro

29 Dec, 2023 11:38 837 Marime text
Astăzi, 29 decembrie 2023, cu începere de la ora 11:30, la sediul Ministerului Afacerilor Interne au loc declarații de presă, pentru prezentarea primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Prahova, în urma tragicului eveniment produs la  data de 26.12.2023 în localitatea Tohani din județul Prahova. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că s-a constatat că centrala de alarmare în caz de incendiu nu era funcțională. 

„Clar, dacă această centrală funcționa astăzi nu eram aici. În 2019, la controlul făcut acest amplasament putea fi închis. Exista baza legală pentru asta“ - a precizat Raed Arafat. 


Adjunctul șefului IGSU, Benone Duduc, a precizat după controlul de la ISU Prahova că este vorba despre vicierea actului de autoritate prin implicarea prim-adjunctului ISU Prahova în activitatea de control, în iulie 2019, la Ferma Dacilor

„Prim-adjunctul nu poate desfășura efectiv control de prevenire. S-a constatat impunerea unei stăi de temere a inspectorilor care se împotriveau stilului și modificarea discreționară a planurilor de control, după propriile interese. Ma mult, aceste planuri au fost modificate. Se poate vorbi de fals în documente. Controlul la Ferma Dacilor a fost făcut prin încălcarea regulamentului. Prim-adjunctul a decis sancțiunile - doar avertisment pentru Ferma Dacilor“ - a precizat Benone Duduc. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii