Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Proteste la Constanța. Cetățenii sunt nemulțumiți de deciziile ministrului Justiției (galerie foto+video)

ro

27 Aug, 2017 19:05 3566 Marime text
Mai multe proteste vor avea loc în această seară în România. Protestele vizează deciziile controversate privind excluderea președintelui României din procedura de numire a șefilor de instituții, urmărirea penală a magistrațiilor sau prelungirea mandatelor procurorilor șefi cu un an.

Evenimentul creat pe pagina de socializare Facebook se numește ”Românii apară justiția de  penali!” și va avea loc în acestă seară începând cu ora 19.00, în fața Prefecturii Constanța.

”Români! Trebuie să ieșim în stradă pentru apărarea Justiției libere și independente. Prin pachetul de măsuri propus, ministrul Tudorel Toader intenționează subjugarea Justiției și punerea acesteia sub comanda penalilor, mutilând actualele legi ale Justiției. Vrem Justiție, nu corupție!
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat principalele propuneri de modificare a legilor Justiției:
Excluderea președintelui României din procedura de numire a șefului DNA, DIICOT și Procurorului General.
În ceea ce privește răspunderea magistraților, procurorii și judecătorii vor răspunde material pentru erorile judiciare.
De asemenea, magistrații reclamați pentru posibile fapte penale vor fi urmăriți penal de o directie nouă din Parchetul General, separată de DNA și DIICOT și astfel scapă de DNA!
Subordonarea politică a Inspecției Judiciare, care ar urma să treacă de la CSM la Ministerul Justiției.
Viitorii șefi ai DNA, DIICOT și Parchetului General vor avea mandate de 4 ani, în loc de 3 ani. Actualii procurori șefi nu vor beneficia de acest proiect.
Schimbare radicală în magistratura: NU vor mai exista procurori și judecatori sub 30 de ani.
Tudorel Toader a refuzat să răspundă întrebărilor presei cu privire la aceste proiecte controversate.”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE 19.50: La această oră, în fața prefecturii din Constanța, se afla 12 protestatari. La ora 20.45 vor aprinde luminile laternelor sau telefoanelor mobile și vor cânta imnul României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii