Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litigiul în instanţă dintre asociaţia de proprietari din Tomis Nord şi Arhiepiscopia Tomisului continuă! Cine le-a cerut să renunţe la proces şi cu ce preţ (galerie foto+document)

ro

19 Jan, 2018 00:00 6655 Marime text
Seria proceselor dintre Asociaţia de Proprietari Bloc O6 din cartierul Tomis Nord - reclamant şi Arhiepiscopia Tomisului - pârât continuă. Avocatul asociaţiei de proprietari, George Tănase, a declarat recurs în dosarul 11590/212/2017, după ce Secţia Civilă a Judecătoriei Constanţa a respins solicitarea AP Bloc O6 de anulare a autorizaţiei de construire a unei biserici între blocuri, în cartierul Tomis III din Constanţa.

Pe scurt, locatarii din cadrul asociaţiei nu sunt de acord cu relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ pe locul unei foste parcări. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Constanţa pe 25.02.2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării. Preotul paroh, Aurelian Ştefan, a depus în instanţă şi o adresă prin care demonstrează că s-ar fi apucat de lucrări în primul an după autorizare, deşi lucrurile nu au stat aşa. Totodată, răspunsul formulat de Primărie, la solicitarea instanţei, a fost neconcludent. Pe parcursul anului trecut, mai multe ONG-uri locale au organizat o serie de proteste, împotriva construirii bisericii. 
 

Asociaţia a solicitat Primăriei să le asfalteze o alee. Iată ce a transmis Confort Urban!

 
Avocatul George Tănase ne-a precizat că AP O6 se află într-un proces şi cu municipalitatea, după ce locatarii au încercat pe toate căile să convingă autorităţile să le asfalteze o alee pentru a facilita accesul în cartier. „Pentru că nu ni s-a soluţionat în instanţă această solicitare, ne-am adresat instanţei. Ştiţi ce ne-au spus cei de la Confort Urban, administratorul drumurilor din municipiu? Că nu ne vor asfalta aleea până nu renunţăm la litigiul cu Arhiepiscopia“, a povestit avocatul George Tănase (vezi foto adresă în secţiunea „Documente“).
 
Citeşte şi:
 
Premieră la Judecătoria Constanţa. O asociaţie de proprietari dă în judecată Arhiepiscopia Tomisului. Ce se solicită instanţei să clarifice
 
Istorie la Judecătoria Constanţa. Începe procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiscopia Tomisului. Vezi care este cauza
 
În timp ce protestele continuă, magistraţii s-au pronunţat în favoarea construcţiei bisericii din Tomis Nord. Asociaţia de Proprietari face astăzi apel!

Nu se lasă. Procesul dintre o asociaţie de proprietari şi Arhiepiescopia Tomisului. Apel la Tribunalul Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii