Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul secretar de stat din ministerul Apărării, Otilia Sava, postare pe Facebook la plecarea din funcţie. Frumos şi emoţionant

ro

30 Mar, 2017 12:17 24389 Marime text
Aşa după cum arătam într-o ştire postată azi noapte pe site-ul nostru, aseară, târziu, a fost făcută publică informația potrivit căreia Otilia Sava a fost eliberată din funcția de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității personalului la Ministerul Apărării Naționale.

Locul său a fost luat de Nicolae Nasta, care vine pe acest post din poziția de secretar de stat în cadrul aceluiași minister unde fusese numit pe 23 martie anul acesta.

Astăzi, Otilia Sava a postat pe pagina sa de Fecbook, un mesaj emoţionant pe care îl redăm integral
 

La final de drum, le mulțumesc tuturor oamenilor valoroși care au facut diferenta între nepăsare și implicare până la dăruire, între superficialitate și performanță, între apatie instituțională/națională și dragoste de țară. Impreuna, am putut iubi Romania calificat.
Astazi este ziua in care imi iau ramas bun de la echipa mea, dorindu-le tuturor oamenilor dragi cu care am construit cele mai frumoase si indraznete proiecte, sa fie sanatosi, puternici si sa nu se opreasca niciodata din drum. Pentru zilele in care drumul li se va parea greu, le reamintesc cat de minunati au putut fi cand:
- Am instituit, prin lege, incepand cu anul 2014, Ziua de 11 Noiembrie - Ziua Veteranilor din Teatrele de Operatii. 
 - Am ales "Bujorul românesc" să reprezinte simbolul sacrificiului militarilor români pe toate câmpurile de bătălie pentru aceeași cauză: România şi binele ei. La ceremoniile militare, „Bujorul românesc” se afla la reverul celor mai importante personalități civile şi militare, ca simbol al celei mai înalte considerații din partea unui stat pentru eroii săi. http://www.mapn.ro/camarazii/comunicate/bujor.php
- Am constituit prima miscare de voluntariat din Armata Romaniei, „Invictus Romania”, care s-a transformat într-un proces de educație, înțelegere și conștientizare a locului pe care-l merita in societatea romanesca militarii raniti in teatrele de operatii. Pentru prima oara pe parcursul a 14 ani de cand suntem prezenti in teatrele de operatii Irak si Afganistan, Romania va participa la Invictus Games 2017. 
 - In semn de pretuire a sacrificiului celor 28 de militari romani decedati in teatrele de operatii, precum si a sacrificiului celor peste 170 de militari raniti in teatre, am derulat un proiect prin care desenele copiilor acestora au fost transformate in felicitari, ce pot fi achizitionate de pe site-ul mai jos mentionat. Fondurile obtinute sunt directionate catre cauze umanitare in care sunt implicati copii defavorizati. http://camaraziimilitari.ro/felicitari-paste2015/
- Petrecerile de Craciun dedicate copiilor militarilor raniti, ori decedati in teatrele de operatii au devenit, in ultimii trei ani, adevarate sarbatori. Multumesc tuturor spiridusilor care au impachetat cadouri pana tarziu in noapte, punand sub brad o parte din sufletul lor.
- Am militat pentru construirea primelor centre medicale dedicate in exclusivitate militarilor cu dizabilitati. Astazi, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" numara doua centre dedicate veteranilor din teatrele de operatii: Compartimentul de recuperare posttraumatică pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, aflat la finalulul procesului de reabilitare, precum si Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii din cadrul Clinicii de Ortopedie-Traumatologie, reabilitat in cursul anului 2017. De asemenea, Centrul de recuperare Balatetsti va gazdui rezerve destinate exclusiv militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

- Pentru prima oara in istoria postdecembrista am tras un semnal de alarma privind existenta veteranilor de razboi, supravietuitorii Celui de-Al Doilea Razboi Mondial. La intrarea in mandat am descoperit o arhiva cu 21.500 de veterani de razboi. Astazi, Romania mai numara 11.300 de batrani luptatori, urmand ca in cel mult 3 ani sa se desparta de istoria, inca vie, a ultimei conflagratii.
- Ca masura de recunoastere a meritelor acestor oameni minunati, am propus ca Anul 2015 sa fie declarat prin hotarare de guvern - Anul Veteranilor de Razboi.
- Primele concerte dedicate veteranilor de razboi au avut loc in perioada 2015 – 2016, pe scena Ministerului Apararii Nationale, a Operei Romane, ori pe scena Ateneului Roman.

- Am dezvoltat programul „Acasa la veterani” in baza caruia Armata Romaniei, impreuna cu autoritatile locale au vizitat cea mai mai mare parte a acestor batrani, care ne-au primit cu emotii, lacrimi si, de cele mai multe ori cu concluzia coplesitoare pentru memoria unui stat: „Dupa declararea starii de pace, aceasta este cea mai importanta intalnire din viata mea”. Romania numara astazi peste 200 de veterani cu varste de peste 100 de ani.
- Primul cros dedicat veteranilor de razboi s-a numit VeteRUN si a reunit militari si civili care au venit cu sufletul alaturi de eroii istoriei noastre.

http://veterun.armataromaniei.ro/
- Am adus pe scena Ministerului Apararii Nationale primele spectacole de teatru.
- Am creat primele baze de date cu numele celor 330.000 de militari căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial. În cursul anului 2016 s-a finalizat prima etapă, fiind editate primele 2 volume conţinând numele a 30.000 eroi români.
- Am editat primul album dedicat monumentelor Primului Razboi Mondial.
- Am organizat, in premiera, 100 de ceremonii, simultan, pe teritoriul României, de rostire a numelor eroilor cazuti in Primul Razboi Monial.
- Am finalizat lucrările de reabilitare a Cimitirului de onoare al eroilor români din Primul Război Mondial, din Ghencea.
Dragii mei, nu exista privilegiu mai mare, ori responsabilitate mai apasatoare decat sa-ti servesti tara intr-o functie publica. Masura in care trebuie sa te daruiesti unei astfel de pozitii poate fi data de intelepciunea marelui demnitar Nicolae Iorga: „E simplu. Fa ca pe unde ai trecut tu sa fie mai bine ca inainte”.
Va doresc tuturor sa fiti sanatosi, intr-un sistem sanatos!

Sursa text şi foto: Facebook Otilia Sava
 

Citeşte şi Otilia Sava a fost schimbată. Cine este noul secretar de stat pentru creșterea calității vieții personalului la MApN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dani 30 Mar, 2017 18:14 Nici macar un proiect pt. sgp. Degeaba vorbeau cei de la liga militarilor cu ea.