Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul secretar de stat din MApN Otilia Sava și-a repostat imaginea cu generalul Didulescu în lacrimi. Acum doi ani electriza internetul

ro

22 Jun, 2017 07:52 12788 Marime text
”Generalul Didulescu Constantin, veteran al Celui de-Al Doilea Razboi Modial, la câteva zile dupa piederea singurei lui fiice: "De-acum, Otilia, ești singura fiică care mi-a mai rămas".
 
Aceasta este explicația pe care o dă Otilia Sava unei fotografii din mai 2015, pe care fostul secretar de stat la Ministerul Apărăii a postat-o pe pagina sa de internet.

Imediat, după repostarea fotografiei în care Otilia Sava șterge lacrima de pe obrazul generalului, internauții au început să distribuie, să dea like-uri și să comenteze admirativ gestul său.

Povestea fotografiei

În urmă cu doi ani, în mai 2015, la Ministerul Apărării Naţionale a avut loc o festivitate organizată cu prilejul avansării la grad de general a şase veterani de război.

La ceremonial au luat parte şi cei mai buni elevi de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ din Breaza, olimpici naţionali şi internaţionali, care au terminat anul precedent de studii cu media generală 10.

Unul dintre generalii prezenţi nu şi-a mai putut stăpâni emoţia. Veteranul de război Constantin Didulescu, general-locotenent aflat la venerabila etate de 92 ani, a început să lăcrimeze.


A încercat cu mâinile tremurânde să-şi scoată batista de la pieptul încărcat de decoraţii. Otilia Sava, oficial MApN, i-a şters lacrimile generalului, cu un gest afectuos, ca de la fiică la părinte.

Generalul care a supravieţuit unui război plângea pentru că-şi pierduse unica fiică, cu doar o săptămână înainte. Otilia Sava a explicat culisele acelor gesturi.

„Suferinţa nu era a unui general-locotenent, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, ci a unui tată! Domnul Didulescu îşi pierduse unica fiică în urmă cu o săptămână. Pentru că suntem prieteni apropiaţi, de suflet, m-a rugat să nu ne despărţim niciodată. Copleşit de suferinţă, m-a strâns cu putere în braţe şi mi-a spus: «Otilia, tu eşti familia mea şi fata care mi-a mai rămas!»“, a spus atunci secretarul de stat care răspunde de relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului.


Cine este generalul Didulescu

Constantin Didulescu a luptat pe frontul de vest în cel de-al Doilea Război Mondial. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Infanterie din Bucureşti, la 15 aprilie 1944.
A fost înaintat la gradul de sublocotenent şi repartizat la Regimentul 31 din Calafat, pe funcţia de comandant de pluton.

Născut la 9 aprilie 1923, în Basarabi-Dolj, generalul-locotenent Constantin Didulescu este actualmente preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - sector 4 Bucureşti.

Imaginea cu generalul în lacrimi a electrizat și atunci, ca și acum internetul.

Probabil tocmai că este unică!

Foto: Facebook/Otilia-Sava
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii