Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de la moartea generalului Constantin Didulescu!

ro

03 Dec, 2019 12:25 2433 Marime text


Azi se împlinesc doi ani de la moartea generalului Constantin Didulescu!  

Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, anunța în urmă cu doi ani, pe pagina sa de Facebook, că generalul Constantin Didulescu a murit!

„Share-uiti! Poate va ajunge si la case mai mari si reconfiguram traseul in ultimul ceas. Romania se desparte astazi de un erou. N-o sa-l vedeti la stiri, desi Generalul Didulescu a fost capabil de "breacking news-uri" din transee. A luptat in tacere și modestie, așa cum a facut generatia lor incercata. A trait in tacere si modestie si dupa razboi, veteranii nefiind premiati de tara pentru care au sacrificat tot. Vreau sa vad: cine va fi la capataiul lui pe ultimul drum? Care oameni de stat vor intelege ca nu exista viitor fara repect in fata trecutului? Vor fi veteranii mai repectati cand mor decat cand traiesc in legea lor, scosi din cutie la ceremonii si atat? Franta si-a luat ramas bun de la ultimul veteran al Primului Razboi Mondial cu funeralii nationale. Presedintele și oamenii de stat au fost acolo, la catafalc, iar replica de final a fost următoarea: "Abia acum putem spune ca Primul Razboi Mondial a intrat in istorie". Si noi am ingropat ultimul veteran al Primului Razbi Mondial cu fast. In sertar. Acolo unde am gasit si supravietuitorii ultimului razboi. Repet si inchid: Cine va fi alaturi de Constatin Didulescu la sfarsit de drum? In anul Centenarului, cand vorbim de Romania Mare, care s-a lipit la loc cu sangele lor, al veteranilor?“, se mai arata în mesajul Otiliei Sava.

Constantin Didulescu a luptat pe frontul de vest în cel de-al Doilea Război Mondial. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Infanterie din Bucureşti, la 15 aprilie 1944. A fost înaintat la gradul de sublocotenent şi repartizat la Regimentul 31 din Calafat, pe funcţia de comandant de pluton. Născut la 9 aprilie 1923, în Basarabi-Dolj, generalul-locotenent Constantin Didulescu a fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - sector 4 Bucureşti.

Foto: Facebook/Otilia-Sava
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii