Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii răniţi la Londra erau plecaţi într-un city break. Ce înseamnă, de fapt, un city break

ro

30 Mar, 2017 14:59 3781 Marime text
Îi auzim des pe tineri anunţând că pleacă într-un city break. Dar ce înseamnă aceste două cuvinte din limba engleză? Traduse exact, „o pauză de oraş”.
 
De fapt, city break defineşte o excursie scurtă, realizată între perioadele de concediu, în scopul relaxării într-un oraş turistic european. Roma, Paris, Praga, Amsterdam, Viena, Londra, Barcelona par să fie destinaţiile preferate de cei care optează pentru un city break. Destinaţiile sunt alese în funcţie de tarife şi numărul obiectivelor turistice.
 
De obicei, city break-urile se fac de vineri până duminică sau luni, fiind special gândite pentru persoanele mereu cu agenda plină. Majoritatea ofertelor se încheie cu companii aeriene low-cost ce operează pe aeroporturi dispuse la 30-60 de km de oraşul de destinaţie. Diferenţele de preţ sunt date de compania aeriană aleasă, hotelul şi numărul de nopţi incluse.  
 
Amintim că într-un city break au fost şi două persoane din Constanţa, un bărbat şi o femeie, care, din păcate, au fost rănite în atacul produs pe 22 martie la Londra.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii