Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut un an de la atacul terorist din Londra. O tânără din Constanța a murit. Urma să fie cerută în căsătorie (galerie foto)

ro

22 Mar, 2018 00:00 2349 Marime text
În urmă cu exact un an, un incident foarte grav a avut loc în Londra, în apropiere de Podul Westminster, lângă Parlamentul Britanic. Un bărbat cu barbă și îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe Podul Westminster, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.
 
Printre victimele atacului terorist de la Londra s-au aflat și doi tineri din Constanța, care au ales această destinație pentru un city break. Este vorba despre Andrei Burhaz și Andreea Cristea. Tânărul alesese exact zona Podului Westminster pentru a o cere pe Andreea în căsătorie.
 
Din păcate, ceea ce trebuia să fie o vacanță romantică finalizată cu o logodnă s-a terminat cu o tragedie. Andrei a fost rănit, iar iubita lui, Andreea, s-a stins pe un pat de spital după ce zile în șir toată lumea a sperat că aceasta se va face bine.
 
Decesul Andreei Cristea a fost confirmat pe data de 7 aprilie 2017 de Ministerul Afacerilor externe. „Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul cetățeanului român rănit grav în urma atacului produs în data de 22 martie 2017 la Londra“, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.
 
Pe data de 13 aprilie, Andreea Cristea a fost condusă pe ultimul drum la Constanța.
 
Slujba a avut loc la Biserica „Sfânta Maria“ din zona Far, iar înmormântarea, la Cimitirul Anadalchioi din Constanța.
 
La funeralii au participat atât ministrul Turismului de la acea vreme, Mircea Titus Dobre, cât și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.
 
Zeci de mesaje de condoleanțe au fost postate pe Facebook pentru Andreea. Redăm câteva dintre acestea:
 
„Copil scump, vei fi mereu cu noi, te iubesc, scumpa mea, şi te voi iubi mereu!“
 
„Un ultim drum, cumplit de greu. Dar ea va rămâne veşnic să vă ocrotească, precum un înger!“
 
„Doamne, cât de greu o să fie... Să-i fie sufletul plin de fericire acolo unde a ajuns în lumea asta mare!“
 
„Dumnezeu să o odihnească... suflet minunat... regret profund că sunt plecată din ţară şi n-am să pot să te însoţesc pe ultimul drum... vei rămâne veşnic în amintirea noastră...“
 
„Dumnezeu să o ierte, iar în urma sa vor rămâne multe lucruri frumoase. Şi îi mulţumim Ai avut o mână de aur“.
 
„Dumnezeu să o odihnească în pace şi să-i lumineze calea. Ea va rămâne un înger care va veghea de acolo, de sus“.
 
„Drum lin spre îngeri, suflet frumos! Voi fi acolo negreşit să-ţi aprind o lumânare care să-ţi lumineze drumul!“
 
Citește și:
 
LIVE TEXT Tânăra din Constanţa, decedată în atentatul de la Londra, e condusă pe ultimul drum. E prezent şi ambasadorul Marii Britanii în România (galerie foto+video) 
 
Andreea Cristea, tânăra din Constanţa ucisă în atentatul terorist de la Londra, îşi doarme somnul de veci sub un munte de flori (fotoreportaj+video) 
 
„Un ultim drum cumplit de greu” Familia tinerei din Constanţa, decedată în atentatul de la Londra, sfâşiată de durere (galerie foto) 
 
Veste tristă de la Londra Andreea Cristea, tânăra din Constanţa rănită în atacul terorist, a decedat

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii