Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Ce se știe până acum Cele două persoane rănite în atacul de la Londra sunt din Constanţa. Urmau să se căsătorească!

ro

23 Mar, 2017 10:53 5471 Marime text


Potrivit unor informaţii, cele două persoane de cetăţenie română rănite în atacul care a avut loc ieri, 22 martie, la Londra, ar fi din Constanţa. Se pare că este vorba despre un bărbat şi o femeie, care au plecat într-o scurtă vacanţă.
 

„Una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată”, a transmis, astăzi, MAE, într-un comunicat de presă.


În acest context, am luat legătură cu purtătorul de cuvânt al MAE, care ne-a spus că nu există, deocamdată, o astfel de informaţie. De asemenea, ne-a precizat că, în continuare, se află în contact strâns cu colegii de la Londra şi autorităţile locale.

Poliția britanică a făcut mai multe razii în timpul nopții în Birmingham și a arestat șapte persoane în legătură cu atacul de la Londra. Un oficial de la Scotland Yard a anunțat, în această dimineață, că patru persoane au murit în urma atacului, inclusiv agresorul, nu cinci cum se relatase iniţial. Victimele au mai multe naționalități. 

„Întâi, am auzit un zgomot. Apoi, am văzut o maşină scăpată de sub control care intra în pietoni. Am văzut ceva întins pe jos, pe o parte a drumului, iar pe partea celalaltă am văzut trupul cuiva. Mai departe părea să fie un alt cadavru”, a povestit un martor pentru BBC.

Potrivit AFP, atacatorul ar fi avut barbă şi ar fi fost îmbrăcat în haine de culoare închisă, probabil negre.



UPDATE 3, ora 12.13

Contactat telefonic, consilierul Andrei Popescu a confirmat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că cele două persoane rănite în atacul de la Londra sunt din Constanţa.
 

„Sunt constănţeni şi erau plecaţi în Londra, într-un city break”, ne-a spus Andrei Popescu. 

De asemenea, a precizat că prietenii lor apropiaţi îndeamnă la linişte. Cei doi sunt Andrei Burnaz, inginer, și Andreea Cristea, arhitect.

În altă ordine de idei, ne-a spus că Andrei mâine îşi serbează ziua de naştere, acesta fiind şi motivul plecării la Londra.

Conform informaţiilor noastre, Andrei Burnaz ar fi fiul Violetei Burnaz de la Apele Romane Constanţa. Am încercat să o contactăm, însă nu doreşte să facă declaraţii.

UPDATE 2, ora 11.23

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a spus că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o intervenție chirurgicală complicată.
 

„Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, (...) pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației”, a precizat Mihalache, citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, cei doi se aflau în excursie deoarece bărbatul își serba ziua de naștere și urmau să se căsătorească.


UPDATE 1, ora 11.07

Potrivit unor noi informaţii, bărbatul din Constanţa ar fi fost rănit mai uşor, însă tânăra se află în stare gravă, fiind aruncată de pe Podul Westminster în Tamisa.
 



Sursa foto: Facebook

Citeşte şi Atac Londra. Un român, în stare gravă la spital

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii