Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început cu dreptul sezonul estival „Tabăra de la Năvodari va deveni un brand naţional şi internaţional” (galerie foto)

ro

24 Jul, 2013 00:00 5765 Marime text
Se anunţă un sezon estival bun pentru Tabăra Năvodari SA , semn că investiţiile derulate în ultimul an nu au fost în zadar. Echipa de conducere are o singură dorinţă: tabăra să devină un punct major de atracţie pe litoral. Iar la cum decurg lucrurile, în următorii trei ani, tabăra va găzdui nu 700, ci 2.500 de copii.
 
Pe o suprafaţă de 58 de hectare, copiii, dar şi adulţii, care sosesc aici, găsesc într-un singur loc tot ce doresc - de la agrement, plajă, restaurante, cantină, până la discotecă, locuri de recreere şi spaţii comerciale. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că tabăra se află aproape de Năvodari, dar şi de Mamaia şi de Constanţa, aşa că turiştii dornici de vizite pot oricând să se deplaseze cu uşurinţă în alte zone. La acest moment, Tabăra Delfin poate găzdui, într-un sejur, fără probleme, 700 de copii. Dar complexul include şi Hotelul Delfin de 2 stele, cu 168 de locuri de cazare, ceea ce înseamnă că şi părinţii pot petrece la mare alături de copiii lor. Tabăra este prevăzută şi cu spaţii de campare şi bungalouri de două stele şi de o stea pentru cei ce preferă să-şi petreacă concediile în natură şi cât mai aproape de plajă.
Siguranţa copiilor şi a turiştilor este foarte importantă. Pe plajă, de trei ani există un punct de salvamar, dar şi un punct sanitar. De asemenea, în interiorul taberei copiii beneficiază permanent de asistenţă medicală, a subliniat Ştefan Ciocănel, directorul Taberei Năvodari SA.
Preţurile sunt atractive. În cazul taberei de copii, un sejur de 6 zile, cu trei mese şi cazare, costă 480 lei. La hotel, în schimb, la fel ca pe întreg litoralul românesc, preţurile suferă modificări în fiecare lună, iar dacă ar fi să facem o medie a preţurilor pe toată vară, pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus (masa se serveşte la restaurantul Delfin, aflat în vecinătatea hotelului cu acelaşi nume) două persoane achită 140 lei/zi.
 
Niciun sezon fără festivaluri
 
Evenimentele sunt la ele acasă şi aceasta întrucât în incinta complexului se află Teatrul de Vară Laurenţiu Duţă. Recent, aici, a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „Delfinul de Aur”, iar săptămâna viitoare începe a III-a ediţie a Festivalului „Dans Romania Open”, la care se anunţă prezenţa a 700 de participanţi din Dobrogea şi din ţară. De asemenea, în data de 20 august, se va desfăşura a treia ediţie a taberei de aventură „Nava Pontica”, iniţiată de Şcoala numărul 3 din oraşul Năvodari. Nu întâmplător, ci datorită evenimentelor organizate, în perioada 26 iulie - 15 august, în tabăra de copii gradul de ocupare va fi de 100%. „Vacanţa înseamnă continuarea procesului de învăţământ, aşa considerăm noi, şi aşa consideră şi cei de la învăţământ. Avem concursuri de volei pe plajă cu premii, avem Radio Vacanţa Copiilor. Seara, după servirea mesei, în mini-amfiteatrul din vecinătatea cantinei se desfăşoară activităţi culturale, concursuri de karaoke, concursuri tematice de istorie şi de geografie, iar până la orele 24.00 este program de discotecă”, a precizat directorul Taberei Năvodari SA, Ştefan Ciocănel.
 
Investiţii majore într-o infrastructură nouă
 
Complexul a intrat de anul trecut într-un proces amplu de reabilitare, iar lucrările de renovare vor continua. „Pentru anul acesta am reabilitat 200 de locuri din Tabăra Delfin, aferente Hostel Pelican, dar înainte de realiza acest obiectiv, am modernizat tot ceea ce înseamnă canalizare şi aducţiuni de apă, lucrare care ne-a costat peste 100.000 lei. Vizavi de Hostel Pelican se mai află încă 2 pavilioane, şi acestea sunt aproape gata, dar le vom pune în funcţiune anul viitor. La Hostel Pelican cele două pavilioane au fost reabilitate de la A la Z, fiind prevăzute cu acoperişuri din tablă, mobilier nou şi băi. Am realizat, cum era şi normal, lucrări de igienizare în zona complexului. Campingul Lebăda, la fel, la prima vedere am crezut că este o joacă, dar şi acolo am făcut o investiţie de peste 100.000 de lei. Am montat o fosă septică, conductele fiind foarte vechi, lucrare pentru care am beneficiat de sprijinul RAJA”, a explicat ec. Marian Surdu, de la Biroul Prestări Servici din cadrul complexului. Administratorul Taberei Năvodari a precizat că pe viitor intenţionează reabilitarea Taberei Albatros, urmând să se ajungă la 2.500 de spaţii de cazare strict pentru copii. Investiţia de până acum, pe întreg complexul, este de peste 250.000 de euro, a mai spus directorul Ştefan Ciocănel. „În 3-5 ani, vrem ca tabăra să redevină ceea ce a fost în urmă cu ceva vreme, un brand naţional şi internaţional”, a evidenţiat Ştefan Ciocănel, directorul Taberei Năvodari SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii