Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

ro

18 Apr, 2024 16:51 387 Marime text
Foto: Facebook/ARBDDAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că în zona brațului Sf. Gheorghe au început pregătirile pentru noul sezon turistic, prin acțiuni ce asigură siguranța navigației pe traseele turistice. 

Conform sursei citate, inspectori ecologi din cadrul Comisariatului Regional Murighiol - Sf. Gheorghe al ARBDD, împreună cu agenții economici, prestatori de servicii turistice din partea Asociației Operatorilor din Turism ,,Murighiol Delta Dunării” au efectuat o primă acțiune de îndepărtare a materialului lemnos (sălcii prăbușite și alte cioate) de pe canalele navigabile/trasee turistice care blocau traficul naval și făceau dificilă și periculoasă circulația ambarcațiunilor.

Astfel, au fost degajate canalele: Perivolovca, Litcov, Uzlina, Potcoava, Isac 1. La acțiune au participat 18 persoane cu 12 ambarcațiuni din cadrul Asociației Operatorilor din Turism ,,Murighiol Delta Dunării” și o ambarcațiune și doi inspectori ecologi din cadrul ARBDD.

În funcție de condițiile meteorologice, astfel de acțiuni vor continua în zona Mahmudia, Dunavăț și pe alte trasee turistice din perimetrul RBDD, asigurându-se astfel circulația pe canale în siguranță.

Citește și: 

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii