Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

ro

19 Apr, 2024 10:49 698 Marime text






Astăzi, 19 Aprilie, la ora 10.30, are loc conferința extraordinară de deschidere a Sezonului LITORAL - DELTA DUNĂRII 2024. Evenimentul se desfășoară în Mamaia, Constanța.    
 
La conferintă  participă  Asociatia Patronala a Operatorilor de Plajă  MAMAIA NORD - membră a FPIOR,   Asociatia Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII,   Asociatia Patronală EFORIA TURISTICA,  RESTO Constanța - Lucian TUDOSE, Presedinte executiv,  OMD MAMAIA NORD - Mirela MATICHESCU - Manager Destinație,  Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR) - Corina Martin, Secretar General,   Membri si Vicepresedinti ai FPIOR,- George LICĂ, Președinte - membri ai FPIOR,   Daniel ILUSCĂ - Asociatia Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII,   membri ai  FPIOR,, SUNWAVES / SUN FEST Mamaia - Ioan BORZEA - membri ai RESTO, Costel Avram  de la Asociația Operatorilor de plajă Năvodari.
 
Invitati sunt ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - George FULINA - Director Agentia Teritoriala IMM si Turism Constanta, ANPC - Autoritatea Natională pentru Protecția Consumatorilor - Paul ANGHEL - Director  General, Ionuț STANCOVICI - Fondator Asociația Caiac Smile, AGENȚIA  NAȚIONALĂ ANTI DROG - Daniel GHEORGHE- Comisar Sef Centrul Regional Constanța.
 

 UPDATE :

„Ne face plăcerea să organizăm evenimentul într-un format mai mare: Litoral și Delta Dunării.  Ne adresăm turiștilor cărora le transmitem că litoralul și Delta Dunării se pregătesc de deschiderea sezonul estival. Ne-am adunat intr-un format mai mare, reprezentanții domeniului Horeca", a spus Corina Martin de la Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România ( FPIOR).

Daniel Ilușcă a luat cuvântul.

„Noi cei din Delta Dunării am inceput deja pregătirile pentru noul sezon. Avem și ce servicii să oferim și cred că anul acesta va fi bun, deoarece avem rezervări. Există o creștere a turistilor străini, mulți veniți nu prin agenții. S-au făcut multe porturi în județul Tulcea, s-au rezolvat multe probleme ca turiștii să se poate bucura de vacanță. Pachetele în deltă au inclus toate serviciile, astfel încât turiștii sa beneficieze de toate facilitățile" a spus Daniel Ilușcă de la Asociatia Patronală TULCEA - DELTA DUNĂRII.

„Eforie este stațiunea preferată de familiile cu copii. Autoritățile au început să se implice mai mult și s-au gândit să înființeze și la Eforie un OMD. Ne asteptăm la mai multe rezervări de Sărbătorile Pascale, dar se pare că turiștii nu s-au grăbit. Pentru sezonul estival 2024 rezervările au crescut cu 15 procente. Mai sunt probleme cu plajele, deoarece unor operatori le-au expirat avizele pentru a amenaja plajele pentru turiși" a punctat  George Lică de la Asociatia Patronală EFORIA TURISTICĂ.


„Cred că anul acesta va fi mai bun decât anii trecuți. Și sper că situațiile neplăcute de anul trecut s-au rezolvat" a menționat Costel Avram  de la Asociația Operatorilor de plajă Năvodari.

„Sunt convinsă ca va fi un sezon bun și că operatorii din turism vor avea sprijinul autorităților" a trasmis Mirela Matichescu de la OMD Constanța Mamaia.

„Am pregătit mai multe evenimente pentru toată lumea. Concertele și festivalurile vor avea loc în Piațeta Cazinoului și Piața Ovidiu", a anunțat Lucian Tudose evenimente pregătite de OMD Constanța.

1 mai a devenit un brand care trebuie promovat

„1 mai a devenit un brand care trebuie promovat. Sunwave este un festival la care ajung 5000 de turiști străini. Anul acesta este primul an în care a scăzut numărul de turiști. Dar să ne bucurăm de aspectele pozitive, 7 zile de voi bună. Festivalul nostru e mai cunoscut în afara decât în România. Avem 80 la sută străini și 20 la suta români", a menționat Ioan Borzea de la SUNWAVES / SUN FEST Mamaia, membru RESTO.

„Obiectivul nostru este informarea populației  despre  efectul nociv al consumului de droguri. Avem o colaborare bună cu organizatorii festivalului SUNWAVES. Cele mai bune amintiri din vacanță sunt cele pe care ți le poți aminti a doua zi" a declarat  Daniel Gheorghe, Comisar Șef  al Centrului Regional Constanța Agenția Națională ANTI DROG.

Lipsa de personal în Horeca rămâne în continuare o problemă

„Am fost și suntem parteneri cu operatorii care își respectă clienții. Ne confruntăm în continuare cu lipsa de personal în Horeca. Probabil că trebuie să ne întrebăm de ce nu există forță de muncă. Dacă erau salariile mai mari, poate că forța de muncă nu migra în altă parte", a transmis Paul ANGHEL, director  general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Turism adaptat și pentru persoanele cu dizabilități

„Asociația mea se ocupă de persoanele cu nevoi speciale, care vor să se dea cu caiacul. Este important să venim și la Marea Neagră. Multe persoane cu dizabilități nu au reușit sa ajungă la mare să se bucure de vacanță. Ne dorim sa le aducem bucurie, făcând turism adaptat și pentru persoanele cu dizabilități. În Romania sunt peste 900.000 de persoane cu dizabilități", a transmis Ionut STANCOVICI, fondatorul Asociației Caiac SMile.

George FULINA a luat cuvântul.

„Vom organiza a doua ediție a târgului destinat producătorilor și distribuitorilor care sprijină industria Horeca", a spus George FULINA, Directorul  Agenției Teritoriale IMM și Turism Constanța din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Mamaia, pe locul 2 în topul celor mai vândute stațiuni din România

„Mamaia e pe locul 2 în topul celor mai vândute stațiuni din România, după Băile Fenix. Pe locul 3 sunt Băile Călimănești.
Litoralul e meteo dependent, dar evenimentul bate vremea. Cred că în fiecare început de sezon ne gândim să ajungem la 100.000 de turiști de 1 mai.  Prețurile variază și pot ajunge și până la 3000-4000 de lei. Dar sunt pentru toate buzunarele. Pe litoral, pe primul loc rămâne Mamaia", a menționat Adrian Voican.

„Legea OMD-urilor e funcțională acum 15 procente. Avem nevoie de fonduri pentru proiectele depuse anul trecut" a mai spus Voican.


România, pentru prima dată la târgul de turism din Kazahstan

„România participă pentru prima dată la târgul de turism din Kazahstan. Ne prezentăm într-o zonă a lumii în care România nu a fost niciodată. Va urma și un alt târg la care România nu a ajuns niciodată - la Shanghai", a anunțat Corina Martin.

Citește și
OMD Mamaia Vibrant și Inegalabil – 1 Mai și Paște pe litoralul românesc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii