Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua strigare la Fisc pentru valorificarea bunurilor Mara Construct SRL. Firma s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava (document)

ro

01 Aug, 2017 00:00 3656 Marime text
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul de Executare Silită Persoane Juridice organizează cea de-a doua licitaţie pentru valorificarea a două automobile deţinute de Mara Construct SRL, societatea care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava.
 
Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală; Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, Serviciul de Executare Silită Persoane Juridice anunţă organizarea unei licitaţii pentru valorificarea bunurilor mobile care aparţin societăţii Mara Construct SRL.
 
Licitaţia va avea loc pe data de 10 august, ora 12.00, la sediul din strada Avram Iancu nr. 34 A. Participanţii la această licitaţie vor putea cumpăra un autoturism Renault Trafic, fabricat în anul 2011, la preţul de 32.376,75 de lei, şi un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2011, la preţul de 13.291,50 de lei. Bunurile sunt grevate de următoarele sarcini: Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, conform procesului-verbal nr. 9064/20.04.2017, procesului-verbal nr. 711020/6.04.2016 şi procesului-verbal nr. 711213/9.08.2016.
 
Cei care pretind vreun drept asupra bunurilor mobile sunt invitaţi să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. De asemenea, cei interesaţi de cumpărarea bunurilor mobile sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare.

Firmă deţinută de fina fostului preşedinte al CJC

Mara Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2007 şi are sediul social în comuna Mihail Kogălniceanu. Firma are un capital social de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Asociat unic este fina fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Maria Cătălina Lăpăduş, născută pe 6.03.1983, în Constanţa. Administrator judiciar este Gheorghe Ciociu. Mara Construct SRL se ocupă de executarea lucrărilor de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Maria Cătălina Lăpăduş mai este asociată în Rafting Company SRL, pe care funcţionează Rainbow Kinder Campus.
 
Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, a intrat în insolvenţă. La Capidava, Consiliul Judeţean Constanţa a desfăşurat, în calitate de beneficiar, un proiect cu fonduri europene, intitulat „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“. Proiectul este parte a Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, iar valoarea investiţiei trebuia să fie de 74 de milioane de lei. Iniţial, proiectul a avut ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2015.
 
Între timp, din cauza unor disfuncţionalităţi semnificative de ordin administrativ, care fac subiectul unei anchete DNA în derulare, a fost declarat nefuncţional, urmând ca restul de lucrări neexecutate să se efectueze până la data-limită de 31 decembrie 2017, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în dosarul nr. 941/118/2017/a4, a menţinut măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de lichidare pentru SC Mara Construct SRL, cu sediul în comuna Mihail Kogălniceanu, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. c şi 2 din Legea nr.,241/2005, cu aplicarea art. 35, alin. 1, C. pen. şi a art. 5, alin. 1 C. pen., şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, prevăzută de art. 18, ind. 1, alin. 1 şi 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35, alin. 1 C. pen. şi a art. 5, alin. 1 C. pen., ambele cu aplicarea art. 38, alin. 1 C. pen., pentru o perioadă de 60 de zile, începând de la 19.06.2017 şi până la 17.08.2017. Dispune comunicarea prezentei încheieri conform art. 495, alin. 5, în ref. la alin. 1 C.p.p. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare. Decizia a fost pronunţată pe 19.06.2017.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta publicaţia de vânzare a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul de Executare Silită Persoane Juridice.

Citeşte şi:

Mara Construct SRL, firma care s-a ocupat de restaurarea Cetăţii Capidava, în atenţia Fiscului din Constanţa

Afectată grav de proiectul de restaurare Capidava, cetatea încremenită între două guverne, pe traseul Ministerul Culturii - Consiliul Judeţean Constanţa

Povestea insolvenţei SC Mara Construct SRL, firma deţinută de fina lui Nicuşor Constantinescu

Pentru o datorie de 170.000 de lei O firmă din Tulcea a cerut insolvenţa Mara Construct SRL, inculpată în dosarul Cetăţii Capidava

Mara Construct a făcut ţăndări şi situl arheologic
În pericol. Cetatea Capidava ratează lista UNESCO?!


Afaceristul Constantin Dima, trimis în judecată de DNA Constanţa, rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

Deşi a fost declarat nefuncţional
Proiectul privind reabilitarea Cetăţii Capidava mai „înghite” nişte bani publici (document)


Reabilitarea Cetăţii Capidava, ratată din cauza firmei Mara Construct. Cel mai mare proiect european al CJC, nefuncţional (rechizitoriu)

Constantin Dima, sub control judiciar. Reabilitarea Monumentului triumfal Tropaeum Traiani, prin ochii celor de la DNA

Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct „Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii