Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"OLEANNA"- „dezbatere-spectacol” la Café d’Art

ro

18 Mar, 2011 17:09 1951 Marime text

image001.jpg"OLEANNA" va v-a schimba perceptia asupra unui examen obisnuit. Un spectacol cu dialoguri deloc „academice" purtate pe marginea unui conflict iscat între o studenta si profesor.

Dragi studenti! E timpul sa lasati pixurile din mâna si sa treceti la discutii!

Stimati profesori! E timpul sa lasati cursurile galbejite de vreme si sa va ascultati studentii!

Teatrul Joint va propune o „dezbatere-spectacol" care s-ar putea ivi oricând între o studenta si profesorul sau. Discutia dintre cei doi atinge teme dintre cele mai incomode: corectitudine politica, nivelul sistemului de învatamânt, etica si estetica, ajungându-se pâna la acuzatii de hartuire sexuala, toate într-unul dintre CELE MAI DURE DIALOGURI care pot exista între peretii unei catedre.

Autorul piesei este scriitorul american David Mamet, oaspete permanent pe Broadway, laureat al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie si nominalizat la Oscar pentru scenariu. Tot la categoria premii, la scara mai mica dar nu lipsita de semnificatie, la Gala Absolventilor UNATC 2010, aceeasi Camelia Pintilie a primit premiul pentru cea mai buna actrita într-un rol principal pentru spectacolul Oleanna.

Asadar, cine va iesi câstigator? Tanara studenta sau profesorul atotestiutor? Aflati singuri la Café d'Art, joi, 24 martie, de la ora 20.00

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii