Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolele pregătite de Teatrul de Stat Constanța pentru acest weekend

ro

26 Jan, 2024 16:18 777 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța a programat două spectacole de succes din repertoriu, pe cât de incitante pentru public, pe atât de diferite între ele.
 
Sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, este programat spectacolul „Jocuri în curtea din spate”, în regia Dianei Mititelu, laureată în 2021, pentru acest spectacol, a Premiului UNITER pentru Cel mai bun debut. „Jocuri în curtea din spate”  este unul dintre spectacolele cele mai de succes ale tinerei regizoare și poartă impregnat un univers special. Piesa este inspirată dintr-o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, însă autoarea israeliană, dar și regizoarea Diana Mititelu aleg să pună accentul pe relațiile dintre adolescenți și motivațiile pentru care, sub pretextul unui joc erotic-agresiv, își distrug propriile destine. Spectacolul nu este recomandat spectatorilor sub 14 ani.
 
Din distribuție fac parte Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai. Scenografia este semnată de Răzvan Bordoș, iar lighting design-ul, de Cristian Niculescu.
 
Reprezentația de sâmbătă va fi urmată de o dezbatere, la care publicul este invitat să participe și al cărei moderator va fi avocatul și jurnalistul Emil Mihail Tatu.
 
Duminică, 28 ianuarie, de la ora 19:00, tot la Sala Studio, este programat „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu, un spectacol de improvizație care poate fi văzut iar și iar, pentru că de fiecare dată este altfel, însă mereu se râde în hohote. Spectatorii sunt cei ce dau ideile pe care actorii improvizează și tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid  care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă este câștigătoarea meciului.
 
Din distribuția reprezentației din acest weekend fac parte Mirela Pană, Ecaterina Lupu, Andrei Cantargiu, Cătălin Bucur, Remus Archip, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Vlad Lință, Andrei Bibire și doi invitați speciali, Delia Riciu și Sever Bârzan, actori cu o foarte bogată experiență în spectacole de improvizație. Vlad Pasencu este cel care îi va acompania live pe actori, improvizând muzica pentru fiecare fază a meciului.
 
Biletele pot fi cumpărate online – pe platforma MyStage – și de la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.
 
Citește și:
Agenda lunii februarie la Teatrul de Stat Constanța. Premiera „A douăsprezecea noapte” se numără printre spectacole 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii