Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, favorita in fata „lanternei rosii"

ro

24 Jan, 2009 02:12 1406 Marime text

cs_tomis.jpgFormaţia constănţeană are şansa să mai avanseze un loc în ierarhia Ligii Naţionale, în cazul unei victorii a Rapidului în meciul contra Dunării Brăila

Echipa pregătită de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi se va deplasa, duminică, la Slatina, unde va întâlni formaţia locală, KZN, într-un meci din ultima etapă a turului Ligii Naţionale.

După ce a traversat una dintre cele mai nefaste perioade din ultimele sezoane, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa a reuşit, duminică, să revină printre echipele ce se bat pentru un loc de cupă europeană. Elevele lui Mircea Bucă şi Dumitru Muşi au învins, în etapa a XII-a a Ligii Naţionale, pe HC Zalău, scor 30-26 (14-10), victoria propulsând echipa constănţeană de pe poziţia a şaptea pe cea de-a cincea a clasamentului, la un punct de ocupanta poziţiei a patra, Dunărea Brăila. Duminică, în ultima etapă a turului, formaţia constănţeană va juca pe terenul „lanternei roşii" a campionatului, KZN Slatina, echipă care a acumulat în cele 12 etape trei puncte (egal cu Rapid Bucureşti, ocupanta locului 3 în Liga Naţională, şi victorie cu CSM Ploieşti). Cu patru victorii în ultimele cinci runde, handbalistele tomitane au prima şansă la victorie în faţa tinerei echipe din Slatina, a cărei medie de vârstă este de 21 de ani. De asemenea, cu un succes duminică, CS Tomis are şansa să mai avanseze un loc în ierarhia Ligii Naţionale, în cazul unei victorii a Rapidului în meciul contra formaţiei Dunărea Brăila. Va reveni în partida cu KZN şi căpitanul tomitanelor, Mihaela Pârâianu, căreia i-a expirat suspendarea de o etapă, după cartonaşul roşu primit în finalul jocului cu Jolidon Cluj. În plus, în lipsa golgeterului echipei de la malul mării (Mihaela Seifer accidentându-se în partida de la Ploieşti, din etapa a IX-a), CS Tomis a găsit în Dorina Jerebie Cărbune înlocuitoarea perfectă, jucătoarea constănţeană având un total de 27 de goluri în ultimele patru meciuri de campionat. Astfel, extrema Tomisului a intrat, alături de Anna Jafarova (42 de goluri) şi Marina Tankaskaya (44 goluri), în rândul celor mai bune marcatoare ale formaţiei constănţene.

Debut pentru noul portar

Meciul de la Slatina este un bun prilej pentru noua achiziţie a Tomisului, portarul Paula Teodorescu (venită de la Oţelul Galaţi, club afectat de criza financiară şi nevoit să renunţe la unele jucătoare din lot), să demonstreze că a fost o investiţie bună. În faţa unei formaţii care teoretic nu poate pune probleme elevelor lui Mircea Bucă şi Dumitru Muşi, tehnicienii ar putea să o menajeze pe Doina Avram Lupu pentru primele partide din retur (cu Rapid şi Oţelul Galaţi). Etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de handbal feminin mai programează duminică partidele: HCM Hidroconcas Buzău - Rulmentul Braşov, Universitatea Jolidon Cluj - CSM Ploieşti, HC Zalău - CSM Cetate Devatrans, Rapid CFR Bucureşti - HC Dunărea Brăila, HC Oţelul Galaţi - Oltchim Râmnicu Vâlcea, HCM Roman - HCM Ştiinţa Baia Mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii